Czesc!!
Czym moze byc spowodowany opor przy zmianie biegow?
Glownie na taki opor napotykam przy wlanczaniu jedynki (ale zdarza sie tez cos takiego przy innych biegach..)Chcac wlaczyc jedynke w pewnym momencie nastepuje blokada-wtedy musze cofnac i spowrotem sprobowac..posiadam mk3 tdi
[mk3]Opór przy zmianie biegow
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]Opór przy zmianie biegow
Ostatnio zmieniony pn lut 20, 2006 12:53 przez bierni, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [mk3]Opór przy zmianie biegow
Racer18 ma racje .sprawdz tulejki a z tą jedynką to norma .Skorzystaj z opcji szukaj to sie dowiesz wiecej na temat pierwszego biegu w golfie.Jest troche tematów na ten temat
pozdro.
pozdro.
a ja proponuje na dobry poczatek sprawdzic linke do sprzegla
jesli sprzeglo bierze za wysoko to czasem poprostu ciezko wcisnac bieg wystarczy je wtedy wyregulowac i problem znika(nie wiem czy u ciebie jest mozliwosc regulacji bo jesli masz piekielny wynalazek vw do automatycznego napinania linki to niestety nic z tym nie zrobisz tylko wymiana)
jesli sprzeglo bierze za wysoko to czasem poprostu ciezko wcisnac bieg wystarczy je wtedy wyregulowac i problem znika(nie wiem czy u ciebie jest mozliwosc regulacji bo jesli masz piekielny wynalazek vw do automatycznego napinania linki to niestety nic z tym nie zrobisz tylko wymiana)