Golfik mi niepali na benzynce, paliwo przed wtryskiwaczami jest i ciśnienie też, napiędzie na wtryskiwaczach przy rozruchu też jest, jednak wtryskiwaczae nawet trochę się nie otwierają (paliwo nawet nie kapie, z żadnego).Koleś w ASO powiedział że to przekaźnik pompy paliwa, że tam jest jakiś bimetal któy się rozgżewa.... itd, coś mi tak tłumaczył, pompa oczywiście działa i podaje (jak wcześniej napisałem) elegancko paliwko,
który powinienem sprawdzi przekaźnik i jak to zrobic?
[mk2]Jak sprawdzic przekaźnik / wtryskiwacze paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- marcin21c
- Mały gagatek
- Kontakt:
[mk2]Jak sprawdzic przekaźnik / wtryskiwacze paliwa
Ostatnio zmieniony wt lut 21, 2006 00:47 przez marcin21c, łącznie zmieniany 2 razy.
GOLFIK 1,3 NZ '91 de best kar
Bodajze numer 67
Jak przekrecisz stacyje to powinno slychac pompe, jak nie slychac to wtedy masz pewnosc ze nie pracuje.
Bezpiecznik najlatwiej sprawdzic dotykając go i wtedy odczujesz ze sie przelaczul.
Normalnym sposobem na sprawdzenie przekaznika jest jego wyciągniecie i podlaczenie zasilania 12V. Nie pamietam numerkow nozek, ale mozesz dojsc po rysunku na przekazniku.
Dochodzące do przekreslonego prostokąta
Jak przekrecisz stacyje to powinno slychac pompe, jak nie slychac to wtedy masz pewnosc ze nie pracuje.
Bezpiecznik najlatwiej sprawdzic dotykając go i wtedy odczujesz ze sie przelaczul.
Normalnym sposobem na sprawdzenie przekaznika jest jego wyciągniecie i podlaczenie zasilania 12V. Nie pamietam numerkow nozek, ale mozesz dojsc po rysunku na przekazniku.
Dochodzące do przekreslonego prostokąta