Auto nie zapala przy zimnym silniku ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Auto nie zapala przy zimnym silniku ??
Przy zimnym silniku, silnik nie zapala a przy cieplym rozruch auta jest prawidlowy. Jaka może byc przyczyna?? Chodzi mi o auto golv 3 rocznik 1995.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Witam Kolegę. Jeśli Kolega podaje tak "szczegółowe" dane, to mimo wspomnienia o silniczku krokowym, może mieć nawet Diesla...
Kolega Qto prosił o typ silnika, np. benzyna 1,4 APQ albo Diesel 1,9 1Z - to już ułatwi odpowiedzi dla Kolegi!
A pierwsze co się nasuwa to czujnik temperatury płynu chłodzącego.
Kolega Qto prosił o typ silnika, np. benzyna 1,4 APQ albo Diesel 1,9 1Z - to już ułatwi odpowiedzi dla Kolegi!
A pierwsze co się nasuwa to czujnik temperatury płynu chłodzącego.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Może przyczyna jest to że jest zimny, musisz podgrzewać silnik przed opalaniem :green_fuck:muma1234 pisze:szukalem lecz bez zadnych rezultatow, jesli ty cos znalazles to podaj ;]
Tak jak w temacie , mam golva 3 rocznik 95. Auto nie pali na zimnym silniku. Czy przyczyna tego moze byc silnik krokowy ??
A może zmień auto i forum...
Miałeś napisać jaki silnik...jak mamy pomóc jak nawet tak istotnej rzeczy nie podałeś...mógłbyś też coś więcej napisać a nie "nie pali na zimnym silniku"...w ogóle nie pali?? może za którymś razem jednak odpala ?? Może nawet nie kręci ??
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Jeszcze powiedz jaki masz kolor nadwoziaTak jak w temacie , mam golva 3 rocznik 95.
Kolega się pyta o silnik!!! benzynowy czy Diesel - pojemność ... oznaczanie !!!!
Np: 1.9 TDI AFN 110kM,
W wyszukiwarkę wpisz " ciężko pali jak zimny" i wyskoczy ci kilkanaście tematów- wystarczy czytać
A jak chcesz więcej info to opis dokładny, przekręcasz kluczyk w stacyjce i co się dzieje??
Panowie mam ten sam problem otóz autko na zimnym silniku mi odpali tylko nie wskakuje na wolne obroty silnik 1,4 ABD 93 rok szarpie nim i ma nie rowne obroty a prz szybkim wcisnieciu gazu silnik gasnie dodam ze sprawdzony jest silnik krokowy kable i kopułka wymieniona, palec czujnik temperatury tez rok temu czujnik halla cewka tez wymieniona (choc nie potrzebnie) , swiece nowe podejrzewam jakis czujnik moze zasysanego powietrza niemam juz pomysłu co to moze byc ???
Qto, Witam.Poradź coś na brak wolnych obrotów w AEX 1.4 benzyna.Wcześniej zdarzyło mu sie zgasnąć na światłach lecz parę dni temu wogóle zabrakło wolnych obrotów i na zimnym i rozgrzanym.Przegoniłem go ale nic to nie dało.Zdejmowałem obudowe filtra przepustnica nie zabrudzona.Obroty wcześniej były na poziomie 650(ogólnie niskie)Czy to przepustnica z krokowym?symbol:030133064DPonoć po 150.000 tyś.km.padaja i to ponoć normalne.Pozdro.