stukanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- lukiskwuki
- Użytkownik
stukanie
koledzy mam problem gdy np ostro skrece zeby zaparkowac słysze takie pojedyncze stukniecie jakby cos przeskoczyło jak cofato czasem tez puknie co to moze pukac??
-
- Nowicjusz
Jeżeli stuka na zakręcie to objaw przegubu zewnętrznego. Wewnętrzny na początku stuka tylko podczas przyspieszania, potem już zawsze i coraz głośniej, niezależnie od skręcenia kół.
Właśnie to przerabiam. Przedwczoraj wymieniłem zewnętrzne - pupa, to samo, chociaż wyglądały na zużyte. Pozostały ciche trzaski przy przyspieszaniu. Poleci mi ktoś w miarę tanie przeguby wewn.?
Właśnie to przerabiam. Przedwczoraj wymieniłem zewnętrzne - pupa, to samo, chociaż wyglądały na zużyte. Pozostały ciche trzaski przy przyspieszaniu. Poleci mi ktoś w miarę tanie przeguby wewn.?
Ostatnio zmieniony pn lis 23, 2009 11:19 przez pawel99922, łącznie zmieniany 1 raz.
- lukiskwuki
- Użytkownik
- lukiskwuki
- Użytkownik
-
- Gadatliwa bestia
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Mam podobnie... przy manewrowaniu kierownicą i wolnym toczeniu się coś strzela jakby np. przeskakująca sprężyna.... jest to z prawej strony ... co najlepsze przed glebą tego nie było słychać. Jak odkręciłem koło i uniosłem auto, chwyciłem za amortyzator z przodu to miał on luz na górnym mocowaniu. Po za tym sprawdziłem poduszki względem poduszek u mojego brata i... okazało się, że u mnie wchodzą o 0.5cm wyżej w maskę.... tzn. bardziej wybite chyba są . Chyba czas na zmianę przy montażu stabilizatora .
- lukiskwuki
- Użytkownik