Dziś wstąpiłem do sklepu żeby się zorjętowac w cenie takiego łożyska i "zgupłem". mianowicie auto mam 93 i napewno mam te gumy (od 95 w górę)
a według katalogu powinienem miec te (do 95)
czy ktoś pomoże mi to ogarnąc??
ps. zawieszenie gwintowane.
Dobór łożyska amortyzatora ? (przód)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dobór łożyska amortyzatora ? (przód)
Ostatnio zmieniony pt lis 27, 2009 22:22 przez dement, łącznie zmieniany 2 razy.
moze ktos zmienial kiedys zawieszenie i dostepne w sklepie byly tylko poduszki zintegrowane z lozyskami... albo ktos wstawial cos uzywanego w calosci... to nie jest tak ze nowsze nie pasuja do golfow np z 93r.. wystarczy ze wszystkie pasujace do siebie elementy kolumny beda dobrane i calosc i tak wejdzie spokojnie do zwrotnicy i nadwozia...
drill pisze:moze ktos zmienial kiedys zawieszenie i dostepne w sklepie byly tylko poduszki zintegrowane z lozyskami... albo ktos wstawial cos uzywanego w calosci... to nie jest tak ze nowsze nie pasuja do golfow np z 93r.. wystarczy ze wszystkie pasujace do siebie elementy kolumny beda dobrane i calosc i tak wejdzie spokojnie do zwrotnicy i nadwozia...
też sobie tak pomyślałem ale pewności nie mam. pozatym poduszka z fotki nr2 (do 95) wydawała mi się szersza (jej średnica). rozumię że poduszka nr2 montuje się metalowym tależykiem do dołu a gumową stroną do góry i na gumowej stronie osiada kielich karoseri ??
ok, wielkie dzięki
Myślę że jutro się za to zabiorę. pozdrawiam.
[ Dodano: 26 Lis 2009 13:11 ]
Jednak wstrzymam się z wymianą. Po ostatniej regulacji gwintu myślałem, że siadła mi jedna poducha, ale przejechałem po dziurach i się wyrównało.
[ Dodano: 05 Cze 2010 12:00 ]
odświeżam temat.. Postanowiłem wreszcie wymienić te łożyska. Pan w sklepie z "mądrej książki" wyczytał że potrzebuje te z drugiej fotki 191 412 329 (z talerzykami) więc je kupiłem. Teraz popatrzyłem w ETKE i znów się pogubiłem Mój silnik to 2E WVWZZZ1HZPB085413 i według ETKI powinienem mieć 357 412 329.
Czy może nie mam racji ??
Myślę że jutro się za to zabiorę. pozdrawiam.
[ Dodano: 26 Lis 2009 13:11 ]
Jednak wstrzymam się z wymianą. Po ostatniej regulacji gwintu myślałem, że siadła mi jedna poducha, ale przejechałem po dziurach i się wyrównało.
[ Dodano: 05 Cze 2010 12:00 ]
odświeżam temat.. Postanowiłem wreszcie wymienić te łożyska. Pan w sklepie z "mądrej książki" wyczytał że potrzebuje te z drugiej fotki 191 412 329 (z talerzykami) więc je kupiłem. Teraz popatrzyłem w ETKE i znów się pogubiłem Mój silnik to 2E WVWZZZ1HZPB085413 i według ETKI powinienem mieć 357 412 329.
Czy może nie mam racji ??