od tygodnia nie moge odpalic samochodu ani na benz ani na gazie kreci ale nie odpala gaznik podaje paliwo iskra na świecach jest wiec juz nie mam pojecia co robic moze to byc wina instalacji gazowej jesli tak to w jaki sposob ja odpiąc i sprobowac na samej benzynie
prosze pomozcie
[mk2]problem z odpaleniem 1.6 + lpg pn pomocy!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2]problem z odpaleniem 1.6 + lpg pn pomocy!!!
Ostatnio zmieniony pn gru 07, 2009 14:26 przez brylant13, łącznie zmieniany 1 raz.
1. pod maska masz bezpiecznik od instalacji gazowej - zwykle ok 10A pewnie padl
2. za odpalenie jest odpowiedzialny nad ECU taki uklad(znajduje sie po stronie kierowcy na podszybiu za plastikiem) ,odepnij kostke sprawdz czy styki nie sa pokryte sniedzia, oraz czy jest masa do ECU(rzadki problem ale tez mozliwy)
3. nie majstrowales nic przy aparacie zaplonowym??
2. za odpalenie jest odpowiedzialny nad ECU taki uklad(znajduje sie po stronie kierowcy na podszybiu za plastikiem) ,odepnij kostke sprawdz czy styki nie sa pokryte sniedzia, oraz czy jest masa do ECU(rzadki problem ale tez mozliwy)
VW JEST BOGIEM, PREDKOŚĆ NAŁOGIEM, TURBO ZABAWĄ A ROZWAGA PODSTAWĄ !!!
1. bezpiecznik całysimens pisze:1. pod maska masz bezpiecznik od instalacji gazowej - zwykle ok 10A pewnie padl
2. tego nie sprawdzałem
3. przy zapłonie nic nie było robione