Szum z nawiewu troche irytujący
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szum z nawiewu troche irytujący
Witam mam Golfa 4 niedawno kupiłem i wczesniej chyba tego nie było moze to zima spowodowała nie mam pojęcia -----> jak mam nawiew ustawiony minimum na jedynce (1) to wydobywa sie irytujący dźwięk jakby cichy odkurzacz był w pobliżu, brzęczenie, moze ktos zetknąl sie z takim przypadkiem. Poradźcie cos jak to wyeliminować bo gdy wyłacze nawiew to wtedy zapada przyjemna, błoga cisza --> tylko ze długo tak nie pojeżdże bo mi szyby zaparuje... z góry thx
Ostatnio zmieniony pt gru 18, 2009 12:18 przez wojcio111, łącznie zmieniany 1 raz.
- szakulvip
- Gadatliwa bestia
- Auto: Audi a4 b8
- Kontakt:
tez tak mam, zauważyłem to rok temu w zime, i teraz gdy temp. spadła do około -10 ponownie słyszę tę dźwięk ale tylko na ustawieniu dmuchawy w pozycji 1, na innych jest cisza. Przez sezon letni nawet o tym problemie zamopmniałem lecz teraz owe jakby świszczenie przypomniało o sobie.
Filtr kabinowy wymieniałem coś pod konieć wakacji.
Podpinam się pod temat, może wie ktoś co jest tego przyczyną ???
Filtr kabinowy wymieniałem coś pod konieć wakacji.
Podpinam się pod temat, może wie ktoś co jest tego przyczyną ???
kto nie smaruje nie jedzie w moim co prawda mk2 piszczalo buczało tak, ze nie dało sie sluchac jednym slowem masakra... wyciagnalem caly silniczek z wiatrakim rrozebrralem na czesci pierwsze nasmarowalem lozyska i jest teraz piekny cichutki szum powietrza tak samo mialem, że latem spokoj a jak tylko zimniej sie robilo to sie odzywalo i dopiero po kilku przejechanych kilometrach czyli po nagrzaniu robil sie spokoj, mróz robi swoje )
Ostatnio zmieniony pt gru 18, 2009 13:30 przez unvave, łącznie zmieniany 2 razy.
- sebastian1901
- Gadatliwa bestia
- Auto: Octavia I 1.8T RS
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
panowie lekkie przesmarowanie i powinno byc ok nie powinno byc to w standardzie glosne szumienie ale ja odpukac narazie nie mam i cicho chodzi nawiew na kazdym stopniu
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 06:56 przez sopelo, łącznie zmieniany 3 razy.
MK4 1.4 16V 75KM (AKQ)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK7.5 1.4 TSI 150KM (CZDA)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK7.5 1.4 TSI 150KM (CZDA)
- sebastian1901
- Gadatliwa bestia
- Auto: Octavia I 1.8T RS
- Silnik: AUQ
- Kontakt: