zerwany pasek wieloklinowy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zerwany pasek wieloklinowy
przed chwila wracając do domu tak 2 km przed zapalil sie znak akumulatora i zniknęło wspomaganie kierownicy, mysle mróz duzy to moze cos tam zamarzło, moze bezpiecznik, jade dalej. przed bramą zapaliła mi sie kontrolka ABS i chyba zaraz znaczek AirBag i jakos swiatła słabo zaczeły swiecic, to juz wiedziałem ze cos z alternatorem. otwieram maskę, chce popukac albo cos zeby szczotki zachwyciły a tu paska nie ma;][ zerwało albo spadł jak to mozliwe.
i teraz pytanie czy jak aku bedzie znow naładowany to te kontrolki od abs i airbag zgasną? bo wspomaganie raczej powroci bo jak zalozony pasek bedzie to pompa zadziała. a i jeszcze ciezko sie zaklada w 1,4 16V??/
i teraz pytanie czy jak aku bedzie znow naładowany to te kontrolki od abs i airbag zgasną? bo wspomaganie raczej powroci bo jak zalozony pasek bedzie to pompa zadziała. a i jeszcze ciezko sie zaklada w 1,4 16V??/
wlasnie wrocilem z pracy i sprawdziłem, po rysunku widac ze nie powinno byc z tym wiekszych problemów, a mam jeszcze pytanie odnosnie tej "rolki" z pod nr 2- koło zmiany kierunku, wersja z klimą, jak zakrecam ja oczywiscie ręcznie to cała lata, jak by jakies łożysko bylo w niej wyrobione bo jest bardzo luzna ale sruba mocno trzyma,
co mam z tym fantem zrobic
a jak sie nazywa inaczej Koło Zmiany kierunku bo na allegro nie chce znalezc za chiny ;]edzio pisze:wymienic ,bo następny pasek zgubisz.romulus pisze: jak zakrecam ja oczywiscie ręcznie to cała lata, jak by jakies łożysko bylo w niej wyrobione bo jest bardzo luzna ale sruba mocno trzyma,
juz po problemie, pasek 60, rolka prowadzaca 75, mechanik 40. troche po zsumowaniu wyszło ale mozna dalej smigac;] dzieki za porady. wszystkie kontrolki pogasly same, a wiec obylo sie bez podlaczenia pod komputer.
Ostatnio zmieniony sob gru 26, 2009 13:15 przez romulus, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.