Na desce rozdzielczej pokazala mi sie zolta ikonka silnika, pojechalem wiec do znajomego na komputer. Vag pokazal taki blad: "17526: heating: b1 s2: open circuit".
Czy to oznacza ze zepsuta jest sonda lambda czy jakis czujnik czy tez zupelnie cos innego.
Prosze o pomoc, bo nie chce sytuacji ze kupie sonde a okaze sie ze usterka jest gdzie indziej.
Pozdrawiam
czy to sonda lambda?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Hej
Mam golfa IV i mam ten sam blad, wymienilem sonde i dalej , ten blad oznacza zwarcie na obwodzie ogrzewania sondy, nie rozwiazalem jeszcze tego problemu. Mam pytanie czy zamiast 5 zylowej sondy mozna podpiac 4 zylowa bo z tego co sie orientuje to ona jest bez ogrzewania i wtedy moze nie bedzie tego bledu ?
Pozdrawiam
Mam golfa IV i mam ten sam blad, wymienilem sonde i dalej , ten blad oznacza zwarcie na obwodzie ogrzewania sondy, nie rozwiazalem jeszcze tego problemu. Mam pytanie czy zamiast 5 zylowej sondy mozna podpiac 4 zylowa bo z tego co sie orientuje to ona jest bez ogrzewania i wtedy moze nie bedzie tego bledu ?
Pozdrawiam
Piotrek007 - jezeli wymieniles sonde przed katalizatorem to musze cie zmartwic bedziesz musial wymienic sonde za katalizatorem. Ja tez chcialem wymieniac ta sonde ale na szczescie cos mnie podkusilo i pojechalem jeszcze do serwisu vw. Powiedziano mi tam ze do wymiany jest sonda ale za katalizatorem (czyzby vag przeklamywal?), wymienilem ja i po problemie.
Tak na marginesie ile kosztuje ta 5cio przewodowa sonda?
Tak na marginesie ile kosztuje ta 5cio przewodowa sonda?