[AAZ] Zapowietrzajace się hamulce
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[AAZ] Zapowietrzajace się hamulce
Witam !!
Mam taki problem z hamulcami że co 2 tyg odpowietrzam. Płynu hamulcowego nie ubywa mi ani grama !!! nic nie cieknie obejżałem wężyki, tłoczki ( no ne może ciec bo nic nie ubywa). Skąd to powietrze w układzie !!! proszę o pomoc bo co 2 tyg ściągać koło i odpowietrzać można się z żygać !!!
pozdro
Mam taki problem z hamulcami że co 2 tyg odpowietrzam. Płynu hamulcowego nie ubywa mi ani grama !!! nic nie cieknie obejżałem wężyki, tłoczki ( no ne może ciec bo nic nie ubywa). Skąd to powietrze w układzie !!! proszę o pomoc bo co 2 tyg ściągać koło i odpowietrzać można się z żygać !!!
pozdro
Ostatnio zmieniony śr sty 10, 2007 12:46 przez daszczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Seba
mozna oczywiście sama pompę ale ja bym jeszcze sie przyjzał korektorowi hamowania poprostu go rozruszac i wtedy odpowietrzyc - co prawda nie maiłem w mk takiego problemu ale w innym wózku tak za nic do porządku nie mogłem odpowietrzyc hamulców tzn problem powracał co jakis czas i stary mechanior powiedział mi ze własnie może zawieszac się tłoczek w korektorze rozruszałem go i wtedy odpowietrzyłem na nowo i problem ustąpił
to fakt ...dziejo pisze:mozna oczywiście sama pompę ale ja bym jeszcze sie przyjzał korektorowi hamowania poprostu go rozruszac i wtedy odpowietrzyc
a ja miałem inny problem, też blisko korektora bo przewód z korektora do prawego
koła był nieszczelny ale na tyleszczelny że nie było widać wycieków jedynie
był wilgotny, dopiero jak go dotknąłem zacząło kapać, normalnie rdza go zżarła
ale się to wszystko jakoś trzymało, a problem z zapowietrzeniem istniał
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
to i pewnie sprzęgło (pedał) Ci wpadło do podłogidaszczyk pisze:czesc !!! uporałem się z problemem, ale u mnie był problem w hydraulicznym sprzegle ( wspólny zbiorniczek z plynem hamulcowym jest ), zapowietrzał się tam ( zmieniłem gumki w tym popychaczu przy skrzyni biegów i po problemie)
ja zmieniałem te gumeczki kiedyś zarówno w pompce sprzęgła jak
i w popychaczy (wysprzęgliku), heh i o tym miałem Ci napisać
pozdrawiam
RP
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN