Benzyna w oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Benzyna w oleju
Witam,
mam pytanie dotyczące zbierania sie benzyny w oleju.
Jakie mogą być tego przyczyny, czy wlewa się przez pierścienie czy może inną drogą się tam dostaje??
Dodam że olaju przybywa a nie ubywa.
Pozdrawiam
mam pytanie dotyczące zbierania sie benzyny w oleju.
Jakie mogą być tego przyczyny, czy wlewa się przez pierścienie czy może inną drogą się tam dostaje??
Dodam że olaju przybywa a nie ubywa.
Pozdrawiam
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia
benzyna w oleju
Witam,
Silnik 1.3? na pełnym wtrysku? Poszedł Ci jeden z czujników w króćcu wychodzącym z głowicy (o ile dobrze pamiętam). Wtryskiwacze Ci ładują nadmierną dawkę paliwa ze względu na bazowe ustawienia map zapłonu. Czujnik kosztuje grosze. Możesz go sprawdzić miernikiem... na impedancję.
Pozdrawiam
Silnik 1.3? na pełnym wtrysku? Poszedł Ci jeden z czujników w króćcu wychodzącym z głowicy (o ile dobrze pamiętam). Wtryskiwacze Ci ładują nadmierną dawkę paliwa ze względu na bazowe ustawienia map zapłonu. Czujnik kosztuje grosze. Możesz go sprawdzić miernikiem... na impedancję.
Pozdrawiam
Jacek R.
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Siema, sorry zapomniałem napisać silniczek to 1.8 na monowtrysku zamontowany w Golfie II syncro. Silnik odpala po czym gaśnie. Jak się nagrzeje to już jest OK.
Mechanik powiedział że jest to benzyna tylko mam pytanie skąd ona się tam wzieła??
Pozdrawiam
[ Dodano: 12 Sty 2010 23:32 ]
nikt mi nie pomoże??
Mechanik powiedział że jest to benzyna tylko mam pytanie skąd ona się tam wzieła??
Pozdrawiam
[ Dodano: 12 Sty 2010 23:32 ]
nikt mi nie pomoże??
Kupie:
- Zderzak US tył...
- Zderzak US tył...