nie chce palić,
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie chce palić,
tak jak w temacia silnik nie pali skaczą obroty, a jak odpali to po 0,5 km gaśnie. podłączony był pod komputer i wykrył że do d..y jest przetwórnik halla ale mechanik mówił że to wina modułu. Co robić?
silnik 1,8 rok 94 bez gazu komp byl podlaczony na odpalonym bo odziwo zaholowalem go a potem u mechanika odpalil, znalazl jeszcze jakis bład na elektronice ale go niby naprawil
Ostatnio zmieniony pn sty 11, 2010 08:25 przez mrozik, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak kable nowe i masz paragon to bezwzględnie reklamuj, niech dają nowe albo kasę. Jakie masz kable. Ja tydzień temu kupiłem janmora niby nie są najlepsze ale z racji tego, że i tak za rok do wymiany wiec nie waliłem kasy. Wcześniej miałem kable BERU - bardzo dobrze się sprawowały przez kilka lat, ale postanowiłem je dla świętego spokoju wymienić. Przeglądając forum praktycznie każdy poleci ci kable Beru lub NGK. Są drogie ale bardzo dobre.
[ Dodano: Wto Sty 12, 2010 08:19 ]
[ Dodano: Wto Sty 12, 2010 08:19 ]
ach ci mechanicy.mrozik pisze:znalazl jeszcze jakis bład na elektronice ale go niby naprawil
- Paweł Marek
- V.I.P.
mrozik, jeśli iskry jasne i wyraźne skaczą to pewnie kable, albo palec i kopułka. Jeśli to nie iskry tylko świecenie kabli - takie jarzenie, to jest to norma dla niektórych typów kabli. Podaj dokładnie model tych Janmorów albo wejdź sobie na stronę Janmora tam jest napisane jakie mogą jarzyć.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.