problem z akumulatorem czy cos innego?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z akumulatorem czy cos innego?
dzisiaj z trudnością odpaliłem śilnik. Po przejechaniu 50m zapaliła się kontrolka abs a następnie poduszek i przestał działać licznik. Po zgaszeniu silnika auto nie odpaliło ponownie. Kiedy podłączyłem przewody do innego auta odpaliłem samochód i wszystko było ok dopóki nie odłączyłem przewodów. Po odłączeniu przewodów zaczął się ten sam problem (przestal dzialac licznik zaplila sie kontrolka od poduszek i abs) Jest to wina akumulatora czy czegoś innego. Nie wiem czy oddac auto do mechanika czy kupic nowy akumulator. Dodam ze na chwile po odpaleniu auta przez kable zapalila sie kontrolka akumulator ale po dodaniu gazu zgasła.
Auto golf IV 1,9 tdi 110km kod silnika ASV
Auto golf IV 1,9 tdi 110km kod silnika ASV
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
- italiano_83
- V.I.P.
Co ty za bajki piszesz co nie m napięcia 0 zero jest ??waski1 pisze:italiano_83 napisał/a:
Sprawdź napięcie akumulatora
Jak ma sprawdzic jak go nie ma.Trzeba sprobowac naladowac akumulator prostownikiem zapalic samochod i jesli odpali to zmierzyc czy jest ladowanie jesli bedzie to wskazuje na skonczony akumulator jesli nie ma ladowania wizyta u elektryka.
Jak auto udało się odpalić..
Przynajmniej będzie wiedział w jakim stanie jest akumulator " napięcie"di4blos pisze:dzisiaj z trudnością odpaliłem śilnik.
di4blos pisze:To moze odpale jutro auto przez kable i sprawdze vagiem? Tylko na ktorym kanale i jakie powinny byc wartosci?
Grupa 16 pozycja 4
[ Dodano: 11 Sty 2010 22:52 ]
lub grupa 12 pozycja 3
[ Dodano: 11 Sty 2010 22:52 ]
i grupa 12 pozycja 3
Tak, ale później mu aku padł i już ze swojego nie odpalił, tylko przez kable.italiano_83 pisze:Co ty za bajki piszesz co nie m napięcia 0 zero jest ??
di4blos napisał/a:
dzisiaj z trudnością odpaliłem śilnik.
Zatem waski1 ma racje.di4blos pisze:dzisiaj z trudnością odpaliłem śilnik. Po przejechaniu 50m zapaliła się kontrolka abs a następnie poduszek i przestał działać licznik. Po zgaszeniu silnika auto nie odpaliło ponownie. Kiedy podłączyłem przewody do innego auta odpaliłem samochód i wszystko było ok dopóki nie odłączyłem przewodów.
waski1 pisze:Trzeba sprobowac naladowac akumulator prostownikiem zapalic samochod i jesli odpali to zmierzyc czy jest ladowanie jesli bedzie to wskazuje na skonczony akumulator jesli nie ma ladowania wizyta u elektryka.
Do sprzedania parę części do MK4 (Boczki bagażnika (hatchback), popielniczka tył, przycisk otwierania klapki paliwa, filtr paliwa 1.9TDI MANN, gumy stabilizatora FEBI, blenda nad radio, korek wlewu paliwa.
- italiano_83
- V.I.P.
To Twoje zdanie ...italiano_83 napisał/a:
Co ty za bajki piszesz co nie m napięcia 0 zero jest ??
di4blos napisał/a:
dzisiaj z trudnością odpaliłem śilnik.
Tak, ale później mu aku padł i już ze swojego nie odpalił, tylko przez kable.
di4blos napisał/a:
dzisiaj z trudnością odpaliłem śilnik. Po przejechaniu 50m zapaliła się kontrolka abs a następnie poduszek i przestał działać licznik. Po zgaszeniu silnika auto nie odpaliło ponownie. Kiedy podłączyłem przewody do innego auta odpaliłem samochód i wszystko było ok dopóki nie odłączyłem przewodów.
Zatem waski1 ma racje.
waski1 napisał/a:
Trzeba sprobowac naladowac akumulator prostownikiem zapalic samochod i jesli odpali to zmierzyc czy jest ladowanie jesli bedzie to wskazuje na skonczony akumulator jesli nie ma ladowania wizyta u elektryka.
Jeszcze nie spotkałem się z czymś takim, żeby akumulator był w stanie odpalić a po przejechaniu kilku km padł(z winy akumulatora) na tyle, że samochód w ogóle nie mógł jechać. Raczej jakiś nonsens. Moim zdaniem akumulator może być jeszcze dobry (po nadmiernym rozładowaniu aku. dochodzi do nie odwracalnych zmian chemicznych). Pojedz lepiej do jakiegoś elektryka i niech sprawdzi Ci czy ma w ogóle ładowanie, bo takie są objawy
Ostatnio zmieniony wt sty 12, 2010 10:21 przez waflocki, łącznie zmieniany 1 raz.
- italiano_83
- V.I.P.
Tu jest opis wszystkich grup, naprawdę fajny materiałJesze jedno pyt. Jakie sa prawidlowe wskazania w grupie 012 i 016
http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=183&start=0