Uszczelka tylniej klapy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Uszczelka tylniej klapy
Witam was koledzy wymienilem sobie uszczelke tylniej klapy bo w tej starej mialem dziure i szumialo mi w autku ale mianowicie teraz mam problem z klapa bo mysle ze lapie mi tylko na pierwszy zamek w zamykaniu i tak jak by cos bylo nie tak jest jakas regulacja docisku klapy do uszczelki czy cos takiego??
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
pp
Patrzylem na regulacje na klapie i jest juz najbardziej wysunieta regulacja ale co to tego slabo mi klapa dolega do uszczelki i to pewnie dlatego ze nie lapie na drugi zamek pomozcie mi jakos co robic bo snieg do bagaznika mi trafiaitaliano_83 pisze:Zaczep zamka powinien być regulowany ... odsłoń plastikową osłonę i zobacz ...
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
p
No tak wsowalem juz to tylko chodzi mi ze jak wymienilem ta uszczelke to zamek zatrzaskuje mi sie na raz i jest luz dociskam klape reka do uszczelki i nie lamie mi na drugi zatrzask w zamku i niemoge dojsc co to moze byc...italiano_83 pisze:To ją wsuń do środka to chyba logiczne wtedy przestrzeń między klapą a uszczelkami się zmniejszy ...Pele233 pisze:i jest juz najbardziej wysunieta
Jak zamek nie łapie to czuć to wyraźnie .. klapa się porusza....
r
Tak na starej uszczelce dobrze lapal na drugi kurcze cfo sie moglo przestawicMisiekD pisze:Może w środku coś się ukruszyło albo wyrobiło i nie trzyma na drugi zatrzask.
[ Dodano: 21 Sty 2010 20:39 ]
Jeszcze jedno na starej uszczelce dobrze łapał na drugi???????
Witam Kolego a dobrze dobrałeś tą uszczelkę tak sama wysokość i szerokość przekroju tej uszczelki??
[ Dodano: 22 Sty 2010 14:52 ]
może to jest wina uszczelki , a przy zatrzaskiwaniu zamka nie czujesz czy odbija jakby klapa zamykała się zbyt głęboko w stosunku do słupka klapy??
[ Dodano: 22 Sty 2010 16:15 ]
tak naprawde to od samej wymiany uszczelki nie mógł popsuć ci się zamek
może to jest wina uszczelki , a przy zatrzaskiwaniu zamka nie czujesz czy odbija jakby klapa zamykała się zbyt głęboko w stosunku do słupka klapy??
p
MisiekD pisze:Witam Kolego a dobrze dobrałeś tą uszczelkę tak sama wysokość i szerokość przekroju tej uszczelki??
Witam doszlem juz co bylo nie tak jak sie zaklada nowa uszczelke to musi sie ona dobrze sama dogniesc gdy pojezdzilem troche autem i klapa byla zatrzasnieta na pierwszy zamek to podociskala uszczelke i popewnym czasie gdy zamykalem klape zamkla sie normalnie a ja tak panikowalem