Stuki w tylnej czesci zawieszenia !!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Stuki w tylnej czesci zawieszenia !!!!
Witam ,moze spotkał sie ktos z takim problemem jak ja podczas mrozow nasiliło mi sie stukanie w tylnym zawieszeniu ,poczatkowo myslałem ze to amortyzatory ,lub gumki .Sprawdziłem gumki na amortyzatorach i amortyzatory sa ok. Stuki dochodz z tylnej czesci golfa tuz gdzies nad kołami raz lewa strona raz prawa czesciej i mocniej z lewej ,myslałem ze cos w bagazniku hałasuje ,ale nie .Tłumik tez jest sztywno .Czyzby to jakies tulejki stalowo gumowe zawieszenia ?
- acid85
- Nowicjusz
- Kontakt:
Prawdopodobnie tuleje w tylnej belce. U mnie tez stukaja i niedlugo raczej bede wymienial. Z tego co wiem juz nie produkuja metalowych tylko plastikowe. Ciekawe jak z ich trwaloscia
Ostatnio zmieniony wt sty 26, 2010 22:33 przez acid85, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Stuki w tylnej czesci zawieszenia !!!!
U mnie tez stukalo w zeszla zime przy wiekszych mrozach. Mrozy sie skonczyly i pukanie tez. Mysle, ze to zgestnialy olej w amortyzatorach. Na przegladzie w czerwcu ich sprawnosc wyniosla 70%. W tym roku tez mi stuka, ale wiosna to juz mysle, ze przyjdzie czas na wymiane...
Jesli nie przeszkadza Ci to az tak bardzo to mozesz przeczekac mrozy, jezdzic troche delikatniej, spokojniej... i zobaczysz jak sie bedzie auto zachowywac gdy bedzie cieplej.
To taka moja rada...
Niestety zima rzadzi sie swoimi prawami, a rozne "cuda" moga sie wtedy w aucie ukazywac...
Jesli nie przeszkadza Ci to az tak bardzo to mozesz przeczekac mrozy, jezdzic troche delikatniej, spokojniej... i zobaczysz jak sie bedzie auto zachowywac gdy bedzie cieplej.
To taka moja rada...
Niestety zima rzadzi sie swoimi prawami, a rozne "cuda" moga sie wtedy w aucie ukazywac...
Amortyzatory sprawdzałem, wyciagałem łozyska ok .
Zastanawiam sie jakiej firmy tuleje kupic mam febi za ok25zl szt jakies rubi po 48zl i orginały w serwisie po 103zl ?
Zastanawiam sie jakiej firmy tuleje kupic mam febi za ok25zl szt jakies rubi po 48zl i orginały w serwisie po 103zl ?
Ostatnio zmieniony śr sty 27, 2010 11:14 przez MIRO200, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
u mnie to tez byly tuleje belki. wymienione i juz jest cichutko z ta roznic ze ja przy okazji wymienilem lozyska na amorach od razu co by w razie czego spokoj miec na przyszlosc, szczegolnie ze te lozyska podobno lubia sie czesto sypac przy twardym i obiznonym zawiasie
POZDRO
POZDRO
[img]http://www.bicker.republika.pl/av.gif[/img]
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Teraz jest [b]A6 - APU[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]
Był [b]MK4 - AKL[/b]
Teraz jest [b]A6 - APU[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]