Pomocy tylnia wycieraczka nie działa w Golfie III
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pomocy tylnia wycieraczka nie działa w Golfie III
Kupiłem sobie Golfa III po przejechaniu 28km tylnia wtcieraczka odmówiła posłuszeństwa ,tylko spryskiwacz działa ,wszystko co mogłem to sprawdziłem czyli przewody, silniczek ,bezpieczniki . Denerwuje mnie tylnia szyba dlaczego bo jest ciagle brudna.
Pomocy co jeszcze mozna zrobic zeby działała
Pomocy co jeszcze mozna zrobic zeby działała
Ja na wszelki wypadek sprawdzilbym przekaznik z numerem 72 (2 pozycja od lewej w gornym rzedzie) Sprysk jest w pewnym sensie niezalezny od wycieraczki, bo mozna go wlaczyc w kazdej chwili, niezaleznie w jakim polozeniu jest wycieraczka...
[ Dodano: Wto Mar 14, 2006 12:02 ]
A bezpiecznik tylnej wycieraczki - nr 4 masz w ogole dobry ? O ile sie nie myle to sprysk tylnej szyby jest pod bezpiecznikiem nr 5 razem z przednimi wycieraczkami i spryskami, wiec moze sprysk dzialac a wycieraczka nie...
[ Dodano: Wto Mar 14, 2006 12:02 ]
A bezpiecznik tylnej wycieraczki - nr 4 masz w ogole dobry ? O ile sie nie myle to sprysk tylnej szyby jest pod bezpiecznikiem nr 5 razem z przednimi wycieraczkami i spryskami, wiec moze sprysk dzialac a wycieraczka nie...
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
Nie wiem jak to jest w hatchback-u, ale w kombiku miałem połamane przewody w gumowej osłonie między budą i klapą - nie działało praktycznie nic na klapie. W starszych autkach, przy dużych kątach zaginania kabli przy otwieraniu/zamykaniu klapy to norma - bo miedź się utwardza i łamie. Wymiana tych kabli to prawie cała sobota i odpowiednia ilość piwa - wk.... zajęcie.
Połamane przewody w gumowej osłonie między budą i klapą - nie działało praktycznie nic na klapie. W starszych autkach, przy dużych kątach zaginania kabli przy otwieraniu/zamykaniu klapy to norma - bo miedź się utwardza i łamie.
Sprawdziłem dokladnie przewody w tylniej klapie i znalazlem przyczyne byl
to zlamany przewod w sierotku izolacji . Za pomoc dzieki andy94
Sprawdziłem dokladnie przewody w tylniej klapie i znalazlem przyczyne byl
to zlamany przewod w sierotku izolacji . Za pomoc dzieki andy94
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.