problem vr6
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem vr6
witam otoz mam problem z moim mk3 vr6 174 km. otoz czy zima czy lato zawsze odpala za 1!! ale jak jest silnik zimny to chce go wkrecic pow 3 tys obrotow poprostu gasnie i nie moge go odpalic musze go krecic dlugo z 1 minute i jak odpali to jak by chodzil na 5 garów!! po chwili wszysko jest ok! nadmieniam ze jak jest silnik cieply rozgrzany to nie ma zadnego problemu!!
po podłaćzeniu do vag wyszkoczyl blad 513 blad polozenia wału!! co mam z tym zrobic?? jak sadzicie co jest nie tak!!!??? dziekuje
po podłaćzeniu do vag wyszkoczyl blad 513 blad polozenia wału!! co mam z tym zrobic?? jak sadzicie co jest nie tak!!!??? dziekuje
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
nic nie wymieniaj mam ten sam błąd na zapłonie, odpalam i gaśnie
raz miałem tez to samo na zimnym odpalonym gaz do 5000 i tak jak u ciebie, ale odpalił ponownie jak traktor, po kilkunastu sekundach wszystko wróciło do normy, vr6 musi się chwile nagrzać, dosłownie 3minuty
raz miałem tez to samo na zimnym odpalonym gaz do 5000 i tak jak u ciebie, ale odpalił ponownie jak traktor, po kilkunastu sekundach wszystko wróciło do normy, vr6 musi się chwile nagrzać, dosłownie 3minuty
Ostatnio zmieniony ndz sty 31, 2010 14:56 przez lluukkaasss, łącznie zmieniany 1 raz.
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Gratuluje panowie pomyslu wkrecania zimnego silnika na wysokie obroty !!!!
A to co sie wam dzieje po przegazowaniu ze silnik nie chce odpalic lub kuleje jest to wina hydro popychaczy ktore uchylaja zawory zimny silnik i duze cisnienie oleju gdyz olej gesty.Nie jestem w stanie wam powiedziec czy u mnie jest to samo co prawda mam nowe walki rozrzadu i nowe hydro-popychacze olej 0W/40 ale niestety ja nie wkrece swojego auta powyzej 3000 na zimnym.
A to co sie wam dzieje po przegazowaniu ze silnik nie chce odpalic lub kuleje jest to wina hydro popychaczy ktore uchylaja zawory zimny silnik i duze cisnienie oleju gdyz olej gesty.Nie jestem w stanie wam powiedziec czy u mnie jest to samo co prawda mam nowe walki rozrzadu i nowe hydro-popychacze olej 0W/40 ale niestety ja nie wkrece swojego auta powyzej 3000 na zimnym.