Elektryka wariuje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Elektryka wariuje
Mam problem.
Jechałem sobie, włączyłem awaryjne stojąc na przystanku i pojechałem dalej. Wyłączyłem awaryjne i został mi prawy kierunek świecący światłem stałym Oprócz tego awaryjne w czasie jazdy też świecą światłem stałym, ale lewy kierunek działa normalnie.
Najgorsze jest to, że przy zgaszonym silniku, gdy włączę awaryjne, mam w środku dyskotekę. Mryga wszystko łącznie z grzaniem świec :/
Myślałem, że to manetka, więc ją wymieniłem, ale objawy nadal są takie same. Przy wymianie manetki urwałem też tasiemkę od poduszki pow, ale to chyba da się jakoś polutować? Co mogło się zepsuć?
Jechałem sobie, włączyłem awaryjne stojąc na przystanku i pojechałem dalej. Wyłączyłem awaryjne i został mi prawy kierunek świecący światłem stałym Oprócz tego awaryjne w czasie jazdy też świecą światłem stałym, ale lewy kierunek działa normalnie.
Najgorsze jest to, że przy zgaszonym silniku, gdy włączę awaryjne, mam w środku dyskotekę. Mryga wszystko łącznie z grzaniem świec :/
Myślałem, że to manetka, więc ją wymieniłem, ale objawy nadal są takie same. Przy wymianie manetki urwałem też tasiemkę od poduszki pow, ale to chyba da się jakoś polutować? Co mogło się zepsuć?
Ostatnio zmieniony wt lut 02, 2010 17:41 przez Pan-Banan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przekaźnik podmień od kierunków od kogoś ... i zobacz ..
Sprawdź też połączenia masowe .. od aku do budy auta i z tyłu przy lampach... Wyczyść i zobacz czy któraś z żarówek zwarcia nie robi...
Sprawdź też połączenia masowe .. od aku do budy auta i z tyłu przy lampach... Wyczyść i zobacz czy któraś z żarówek zwarcia nie robi...
Ostatnio zmieniony pn lut 01, 2010 18:19 przez Haki, łącznie zmieniany 1 raz.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Wygląda to na zwarcie w obwodzie prawego kierunku, odepnij kable od manetki i włącz na krótko prawy kierunek jeśli problem ustąpi wymień manetkę, jeśli nie musisz szukać głębiej, po kablach gdzieś na 100% jest zwarcie.Pan-Banan pisze:wyłączyłem awaryjne i został mi prawy kierunek świecący światłem stałym Oprócz tego awaryjne w czasie jazdy też świecą światłem stałym, ale lewy kierunek działa normalnie.
Najgorsze jest to, że przy zgaszonym silniku, gdy włączę awaryjne, mam w środku dyskotekę
Musisz ją wymienić nową, nie próbuj naprawiać bo pewnego dnia może sama z siebie strzelić z poduchami nie ma żartów.Pan-Banan pisze:urwałem też tasiemkę od poduszki pow, ale to chyba da się jakoś polutować
Najprościej, a jeśli była by bardzo droga możesz odpisać numer części i poszukać po sklepach,i na allegro. No i na szrotach rzecz jasana
Ostatnio zmieniony wt lut 02, 2010 16:58 przez kwietek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobra, ale co z elektryką?
Przekaźnik nowy, manetka zmieniona, masa czysta i dalej pupa....
Przekaźnik nowy, manetka zmieniona, masa czysta i dalej pupa....
Ostatnio zmieniony wt lut 02, 2010 17:38 przez Pan-Banan, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Najpierw konkretnie - masa miedzy prawą a lewą tylną lampą, kabel brązowy w wiązce, oraz masa od lewej lampy do blachy. Myslę że nawet jak nie w tych miejscach które podałem to i tak problem jest z masąPan-Banan pisze:masa czysta
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.