problem z zamkiem klapki wlewu paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z zamkiem klapki wlewu paliwa
po zatankowaniu paliwa stwierdzilem ze klapka paliwa nie da sie zamknac , takze przestal dzialac przycisk od otwierania klapki , po roznych próbach doszedlem do wniosku ze uszkodzil sie zamek lub rygiel lecz do konca nie jestem przekonany , jezeli ktos mial taki problem to prosze o pomoc jak sie do tego zabrac moze istnieje forma naprawy tego zamka w klapce
pozdrawiam dealer31
pozdrawiam dealer31
- kornas2007
- Mały gagatek
kornas2007 pisze:u mnie tak było wyjmnij ten plastik ze środka wlewu to dostaniesz się do rygla oipuść go ręcznie i sprawdż czy podciąga jak tak to tylko nie opuszcza napisz czy mam rację to powiem ci co dalej
zdemontowalem jak mi powiedziales tylko rygiel jest wsuniety za gleboko w obudowe nie ma mozliwosci go opuscic , z tego co zuwazylem rusza sie nie jest zablokowany
[ Dodano: 06 Gru 2009 16:18 ]
regie jest za gleboko wsuniety brak mozliwosci opuszczenia recznie
- kornas2007
- Mały gagatek
kornas2007 pisze:on jestna sztywnym przewodzie i da się go opuścić wyciągnij go na zewnątrz i zobacz czy działa
[ Dodano: 06 Gru 2009 16:29 ]
wysuńgo i zobacz czy się schowa jak wciśniesz przycisk
zalózmy ze tak bedzie jutro na spokojnie sie tym zajme to co wtedy jak go wyciagne i przycisne przycisk i sie schowa co dalej
- kornas2007
- Mały gagatek
dealer31, Witam , i co poradziłeś sobie jakoś z tym rygielkiem od klapki - bo ja mam to samo
bezpiecznik też są ok i jestem ciekawy jak ci poszło. próbowałem wyjąć ten trzpień ale nie idzie .
bezpiecznik też są ok i jestem ciekawy jak ci poszło. próbowałem wyjąć ten trzpień ale nie idzie .
Ostatnio zmieniony wt gru 29, 2009 14:18 przez pomi50, łącznie zmieniany 2 razy.
Panowie, jestem w Uk i mam lekko mowiac straszna pogode... nie mam suchego miejsca zeby to zrobic powiedzcie mi czy ten zabieg z wyciagnieciem boku to jest jakas powazna sprawa? czy potrzebuje jakis speclajnych narzedzi? w zasadzie nigdy tego nie robilem z technika jestem na bakier a nie bede jechal do dilera VW tutaj bo poplyne...
Bardzo bym byl wdzieczny za porade
Bardzo bym byl wdzieczny za porade
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
U mnie też padła klapka. Na forum w końcu nie ma odpowiedzi wiec napisze dla potomnych.
U mnie zepsuł sie silniczek odpowiedzialny za zamykanie klapki.
Znajduję się on pod prawym tylnim słupkiem. Trzeba rozebrać cały boczek i wlew paliwa( 1 torx)
Sam silnik kosztuje 50zł(zamiennik) a 89zł w ASO oryginalny.
U mnie zepsuł sie silniczek odpowiedzialny za zamykanie klapki.
Znajduję się on pod prawym tylnim słupkiem. Trzeba rozebrać cały boczek i wlew paliwa( 1 torx)
Sam silnik kosztuje 50zł(zamiennik) a 89zł w ASO oryginalny.
Ostatnio zmieniony czw mar 11, 2010 16:23 przez lolo_golf, łącznie zmieniany 1 raz.