Witam szukałem na forum i nie znalazlem nic odpowiadającego mojemu pytaniu
zamierzam wymienic tylne zawieszenie a wiec amortyzatory i sprezyny
zauwazylem ze niektore golfy stoja normalnie wzglednie nisko (nie mylic z tymi na glebie) a niektore maja bardzo duzy przeswit pomiedzy opona a brzegiem nadkola jakies spore 5 cm
u mnie obecnie jak sie patrzy z boku to gora opony i krawedz nadkola nad opona jest na rowni zadnego przeswitu dodatkowo slychac juz spore pukanie amortyzatorow i jak z tylu siedza dwie osoby to juz siedzi calkowicie na osi wiec sprezyny nic nie trzymaja
moje pytanie brzmi jakie amortyzatory zalozyc aby miec ten przeswit?? ze pomimo pelnego zaladowania samochodu bedzie on mial jakas wolna przestrzen a nie opona o nadkole bedzie trzec
sa jakies dwa rozmiary wyzsze nizsze czy od jakiejs innej fury sie zaklada pasujace
ogólnie chodzi mi o jakieś seryjne amortyzatory a nie żadne serii tuning itp.
jakie amortyzatory założyć
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zaraz Ci to wytłumaczę.Pomijając długość spręzyn które w GTI i GTD były minimalnie krótsze,na Allegro i w sklepach motoryzacyjnych jest pełno marnej jakości podrób.Specjalnie zrobiłem zdjęcie przy wymianie amorków,jeden to Kayaba,drugi GPD:gasiorx pisze:zauwazylem ze niektore golfy stoja normalnie wzglednie nisko (nie mylic z tymi na glebie) a niektore maja bardzo duzy przeswit pomiedzy opona a brzegiem nadkola jakies spore 5 cm
Efekt jest taki:
Ostatnio zmieniony wt lut 02, 2010 00:08 przez bongo, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam. Mam Podobny problem z tylnym zawieszeniem. siedzi nisko nawet bez obciążenia, a z obciążeniem to już wogole jest kompletna gleba. Dodatkowo mam do wymiany amortyzatory. Zastanawiam sie w jakie marki warto zeinwestować. Pytanie dotyczy zarówno sprężyn jak i amortyzatorów (oś tylna)
[url=http://ilepali.info/pt.php?id=27][img]http://ilepali.info/foot.php?id=27[/img][/url]
według mnie to amory to za wiele nie maja do wysokosci auta no chyba ze sie załozy jakis tani syf co to na oko je w fabryce robili.Kiedys u brata z mk2 załozyłem nowe sprezyny taniej firmy to auto siedziało jeszcze nizej niz wczesniej.I posiadam dwie sprezyny z seata toledo i one powinny ladnie wygladac w mk 2 przynajmniej sa oryginalne
VW NA ZAWSZE