MONOWTRYSK! 1,8 MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
MONOWTRYSK! 1,8 MK3
Mam pytanie! jakie skutki mogą być gdy mam nieszczelną podstawą pod mono-wtrysk (zerwana prawie cała) + urwany jakiś cieniutki wężyk z tyłu mono-wtrysku! Może być że przez to co wymieniłem może zapalać sie kontrolka oleju? (czujniki sprawdzone i ciśnienie OK) ???
kontrolka oleju raczej nie, przez dziurawą podstawę wtrysku będzie dostawać się lewe powietrze = wariowanie obrotów i problemy z mocą, a ten wężyk z tyłu to pewnie podciśnienie. Obie sprawy raczej z ciśnieniem oleju nic wspólnego nie mają, chyba że obroty bardzo spadają to może wtedy ciśnienie jest niskie...
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
Ja nie stosuje takich metod nie mam na to czasu.Wyciagam czujniki montuje takie same nowe a jesli cos nie gra mierze cisnienie manometrem czy jest czy go nie ma i jakie ono jest.Mozesz miec zatarty zawor zwrotny w pompie oleju i takie moga byc objawy.Ostatnio mialem taki sam problem z VW VENTO. Pompa oleju zostala wymieniona i problem sie skonczyl.A stara pmpe oleju rozebralem i faktycznie zawor byl zatarty.Ale u ciebie moze byc inna bajka szkoda ze nie pamietasz jakie bylo cisnienie.Pomiar sie robi przy 2000 albo przy 3000 tys obrotow.
-
- Mały gagatek
Mam teraz spuszczony olej wiec zajrze do pompy. Mozesz napisać jak wyglada i gdzie sie znajduje ten zaworek? można go uratować czy nie?
Ostatnio zmieniony czw lut 11, 2010 22:54 przez Bogdan_Banasins, łącznie zmieniany 1 raz.
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Jak juz wymontujezs pompe i ja rozkrecisz jest on w tej czesci wraz ze smokiem.Pompa jest z alu a on jest metalowy jak by wypolerowany swiecacy powinien dac sie ruszyc srubokretem.Zwroc uwage czy nie chodzi skokowo czy sie nie zacina.Moze bym ci foty zrobil jesli mam ta stara pompe ale to na jutro dopiero.
[ Dodano: 11 Lut 2010 22:00 ]
[ Dodano: 11 Lut 2010 22:00 ]
Raczej nie gdyz sprezyna jest zagnieciona fabrycznie i jak rozbierzesz to lipa nie zlozysz jakas sztuke by trzeba bylo zastosowac.A jak sie okaze ze to zawor i bedziesz kupowal uzywke pompe to sprawdz czy w tej uzywce dziala bo mnie przywiozl klient pompe i byla lipa jechal po druga.Bogdan_Banasins pisze:można go uratować czy nie?
-
- Mały gagatek
- waski1
- _
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
- Kontakt:
Postaram sie ale to wieczor dopiero.Bogdan_Banasins pisze:Ale jak byś mógł to bardzo prosze o pomoc (fotki)
[ Dodano: 12 Lut 2010 20:55 ]
Zgodnie z prosba dolaczam foty pompy.Mysle ze u ciebie bedzie raczej przyczyna w czujnikach a nie w pompie ale czasami warto ja sprawdzic aby jezdzic spokojnie.Zdarzalo sie tez ze sitko w smoku bylo przytkane.Zawor w pompie tez nieraz daje gazu a aby go uchylic trzeba zakrzywiony srubokret i troche sily w rekach , trzeba tez nacinac go kilka razy i zobaczyc czy wraca w to samo polozenie.Pomiar zegarem robi sie przy 2000 obr. i ma byc 2 bary. silnik rozgrzany.