nie chce odpalic na benzynie pomocy!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
nie chce odpalic na benzynie pomocy!
Witam moj golfik nie chce odpalic na benzynie i nie wiem czym to moze byc spowodowane pompa podaje paliwo natomiast chcialbym przeczyscic dysze ktora podaje paliwo do wtrusku czym i jak moge to zrobic bo wydaje mi sie ze dalej nie podaje i to jest powodem tej usterki z gory dziekuje
Ostatnio zmieniony wt lut 16, 2010 17:04 przez Krzysiek212008, łącznie zmieniany 1 raz.
możesz mieć równie dobrze uszkodzone sterowanie wtryskiem,; kabel, komputer
wtryskiwacz raczej tak sam z siebie się nie popsul, jeśli chcesz go sprawdzić to najlepiej zobacz czy podczas kręcenia rozrusznikiem na kablu który dochodzi do wtrysku jest prąd, to może być problemem
wtryskiwacz jeśli auto chodziło na benzynie nie powinien się sam popsuć
wtryskiwacz raczej tak sam z siebie się nie popsul, jeśli chcesz go sprawdzić to najlepiej zobacz czy podczas kręcenia rozrusznikiem na kablu który dochodzi do wtrysku jest prąd, to może być problemem
wtryskiwacz jeśli auto chodziło na benzynie nie powinien się sam popsuć
-
- Mały gagatek
sprawdź czy słychać pompkę, że pracujeKrzysiek212008 pisze:mam zalozony gaz i bylo wszystko ok i stalo sie to po prostu z dnia na dzien...
może rozpadła się centralka od gazu i nie podaje napięcia na pompkę
samochód chodził na benzynie raz na jakiś czas??? jeśli nie, to mógł się zapiec wtryskiwacz i nie podaje paliwa
-
- Mały gagatek
- Paweł Marek
- V.I.P.
Krzysiek212008, przeczytaj regulamin i zgodnie z nim sprecyzuj temat, czyli podaj typ silnika. Potem masz do sprawdzenia czy prawidłowo działa odcięcie zasilania wtryskiwacza (przekaxnikiem pod maską lub przełącznikiem w kabinie). Podaj markę komputerka lpg
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
- Paweł Marek
- V.I.P.
Takie informacje sa potrzebne, ale dobrze. Znajdż przecięty kabel od wtryskiwacza, górna wtyczka we wtrysku na 4 kable. Przecięty kabel bedzie wpiety w instalację LPG - albo w dodatkowy przekaźnik, albo bezpośrednio w przełącznik w kabinie. I tu wyobraź sobie informacja o marce komputerka i równiez przełącznika mogłaby byc pomocnaKrzysiek212008 pisze:a co ma marka komputerka lpg do tego?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
Ten komputer lpg to jakaj VOILA Plus jesli o to chodzi..............a moze byc za to odpowiedzialny jakis przekaznik bo bezpieczniki sprawdzalem sa oki
Ostatnio zmieniony wt lut 16, 2010 17:50 przez Krzysiek212008, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam! troche odświerze temat bo mam te sam problem wtryskiwacz nie podaje benzyny, auto stało dwa miesiące po kolizji i teraz je zrobiłem i w tygodniu odpaliłem nie chciał zapalic na benzynie ale pogrzebałem przy podstawce wtrysku i odpalił potem przełączyłem w tryb automatyczny i przeskoczył na gaz . następnego dnia juz nie mogłem odpalic na benzynie tylko z dużym trudem zaskoczył na gazie. myslałem że to może przez ten długi postój wiec wszystko rozkręciłem i wyczyściłem, na sucho sprawdziłem działanie wtryskiwacza i jest ok .pompa paliwo podaje a wychodzi na to że nie ma napięcia na kostce wpinanej do podstawy wtrysku (kolory kabli fiolet i fioletowo-biały). centralka od gazu to jakaś JUST , parownik BRC, przy centralce jest jakis przekaźnik dołożony. przełącznik w kabinie 3 stopniowy z wskaźnikiem poziomu gazu.
podsuńcie jakies pomysły co sprawdzić
podsuńcie jakies pomysły co sprawdzić