problem z odpalaniem silnika 1.9 tdi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z odpalaniem silnika 1.9 tdi
Mam mk4 wersja komfort 1.9 tdi 90km.Gdy odpalam zimny silnik musi obrócić 3-5 razy,jak odłączyłem czujnik temperatury (4 pinowy) i podgrzałem świece żarowe tak ok. 4-6 sek.zapalił od od razu-temperatura powietrza ok.0-4 stopnie.Dodam jeszcze że mam świece podgrzewające płyn chłodzący.Może ktoś miał podobny problem,z góry dziękuje
Re: problem z odpalaniem silnika 1.9 tdi
W jakim stanie aku - świece - i rozrusznik ???jaca33 pisze:Mam mk4 wersja komfort 1.9 tdi 90km.Gdy odpalam zimny silnik musi obrócić 3-5 razy,jak odłączyłem czujnik temperatury (4 pinowy) i podgrzałem świece żarowe tak ok. 4-6 sek.zapalił od od razu-temperatura powietrza ok.0-4 stopnie.Dodam jeszcze że mam świece podgrzewające płyn chłodzący.Może ktoś miał podobny problem,z góry dziękuje
Napięcia sprawdzane ?
Ps - Świece i tak grzeją do 8-9 sekund - a kontrolka którą widzisz - to nic innego jak sprawdzenie samego układu... a nie znak ,że grzeje.
Ostatnio zmieniony wt lut 23, 2010 23:45 przez Haki, łącznie zmieniany 1 raz.
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Akumulator dobry,rozrusznik po przeglądzie-wymienione szczotki,świece sprawdzone miernikiem ,mechanik stwierdził że dobre.Napięcia nie sprawdzałem.Ps.jak był mróz -20 palił bez zarzutów(2-3 obroty)
Ostatnio zmieniony śr lut 24, 2010 00:00 przez jaca33, łącznie zmieniany 1 raz.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
-
- Forum Master
Świece http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=270253jaca33 pisze:Kąt wtrysku sprawdzał mechanik na vagu niby dobry,a te zmiany na vagu świece-dawka startowa na jakie wartości zmienić ?
[ Dodano: 23 Lut 2010 23:14 ]
temperature wskazuje mi dobrą ,akumulator nowy
Dawka startowa http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=191242
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google