Brak mocy, prędkość max 130km/h
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Wiśniowy18
- Nowicjusz
- Kontakt:
Brak mocy, prędkość max 130km/h
Mojego golfika coś boli, objawem jest to że jego prędkość max wynosi 130km/h do 90 przyspiesza jeszcze znośnie ale do tych 90 do 130 musze go bujać sporo. Rok temu pamiętam jechałem nim 185km/h do 140 przyspieszał w miarę dobrze potem już wolniej ale jednak przyspieszał. Ogólnie odczuwam też mniej mocy jak jade pod górkę. Wymieniłem już:
-świece
-kable WN
-kopółkę
-palec
-filtr paliwa
-filtr powietrza
-wywaliłem katalizator wstawiłem strumiennicę
Mechanik mówi, że należy sprawdzić jak pracuje wałek rozrządu bo podejżewa że jest przytarty, ale ja w to wątpię bo raczej wałek i panewki to są rzeczy niezniszczalne. Ma ktoś jakiś pomysł czy mam rozglądać się już za nowym silnikiem.
-świece
-kable WN
-kopółkę
-palec
-filtr paliwa
-filtr powietrza
-wywaliłem katalizator wstawiłem strumiennicę
Mechanik mówi, że należy sprawdzić jak pracuje wałek rozrządu bo podejżewa że jest przytarty, ale ja w to wątpię bo raczej wałek i panewki to są rzeczy niezniszczalne. Ma ktoś jakiś pomysł czy mam rozglądać się już za nowym silnikiem.
Mam golfa "3", a jak kolega pożyczy to "4"
-
- Forum Master
- Wiśniowy18
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
w 1.6 benzynie raczej to sie nie przydarzy ...sklejku pisze:Moze turbo Ci przeladowuje tzw notlauf
poza tym jesli turbo przeladuje to wlaczy sie notlauf ale samo przeladowanie to nie jest notlauf ...
Wiśniowy18, sklonil bym sie do wypowiedzi
spoznilem sie z odpowiedziaQto pisze:A sprawdzałeś rozrząd ?? Może przeskoczył jeden ząbek...
Ostatnio zmieniony czw lut 25, 2010 22:51 przez Gashkas, łącznie zmieniany 1 raz.
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.
- Wiśniowy18
- Nowicjusz
- Kontakt:
jutro sprawdzę, nie jestem mechanikiem tylko elektronikiem więc wiecie, ale jekieś tam podstawy mechaniki znam
[ Dodano: 05 Mar 2010 21:46 ]
Więc tak rozrząd jest ok.
Zauważyłem że wspomaganie ciężej zaczęło działać od jakiegoś czasu. Płyny ogólnie sprawdzam często bo mniej więcej raz w tygodniu ale od wspomagania żadko zaglądałem i dzisiaj jak odkręciłem korek z miarką to się przeraziłem suchutko ;( jak skręcę na maksa koła to mocno spadają obroty i wyje, syczy pompa, chyba ją przytarłem. Ciekawe czy ta przytarta pompa może obciążać aż tak silnik że traci tyle mocy ? przerabiał ktoś temat ?
[ Dodano: 05 Mar 2010 21:46 ]
Więc tak rozrząd jest ok.
Zauważyłem że wspomaganie ciężej zaczęło działać od jakiegoś czasu. Płyny ogólnie sprawdzam często bo mniej więcej raz w tygodniu ale od wspomagania żadko zaglądałem i dzisiaj jak odkręciłem korek z miarką to się przeraziłem suchutko ;( jak skręcę na maksa koła to mocno spadają obroty i wyje, syczy pompa, chyba ją przytarłem. Ciekawe czy ta przytarta pompa może obciążać aż tak silnik że traci tyle mocy ? przerabiał ktoś temat ?
Mam golfa "3", a jak kolega pożyczy to "4"
- Wiśniowy18
- Nowicjusz
- Kontakt: