migająca lampka hamulca ręcznego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
migająca lampka hamulca ręcznego
Podczas jazdy zapalila mi sie lamka hamulca ręcznego, piknęło jak przy rezerwie a następnie migała przez kilka minut i tak kilka razy. Oczywiście ręczny spuszczony. CZy moge z tym jeździć czy jak najszybciej podjechać do mechaniora?
byłem u mechaniora wymienił płyn ale nie mógł odpowiednio odpowietrzyć pedału hamulca, bo juz wlał za dużo płynu.... Mówił że mam tydzien pojedźić i powinno się ułożyć a jak nie to mam podjechać. To mam teraz pytanie czy sam sie unormuje (teraz za miekki jest) czy jednak szybciej podjechać do mechanika?
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Tego nie rozumiem Jaki jest związek między zbyt dużą ilością płynu hamulcowego a odpowietrzaniem układu?? Odpowietrzyć układ możesz sobie "sam" jeśli mechanik nie potrafi tego zrobić. Czyli co podczas hamowania pedał zapada się w podłogę czy co??choody pisze:byłem u mechaniora wymienił płyn ale nie mógł odpowiednio odpowietrzyć pedału hamulca, bo juz wlał za dużo płynu.