Piszczący wentylator nawiewu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Piszczący wentylator nawiewu
Witam, od pewnego czasu zaczął mi piszczeć wentylator nawiewu. Na wyższych biegach prawie tego nie słychać ale na niskich piszczy bardzo nieprzyjemnie. Czy można dostać sie do niego i go przesmarować/wymienić łożysko ? Autko to Seat Cordoba ale wszystkie podzespoły są VW.
Ostatnio zmieniony ndz lut 28, 2010 00:51 przez Cordoba, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcinhello1
- Mały gagatek
- Kontakt:
ja miałem to samo, wyciągałem go smarowałem na chwile pomagało ale nadal piszczał, kupiłem ze szrotu oryginalny używany za 40 zł i jest ok już ponad rok, oczywiście sprawdziłem go od razu. łozyska tam nie wymienisz powiedzmy, że jest to nie rozbieralne.. może masz nieszczelną uszczelkę przy wlocie powietrza w komorze silnika? u mnie była nieszczelna i jak była ulewa woda przedostawała się przez nią i na silnik padała, no i z tego powodu zaczął piszczeć bo korozja itd..
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
potwierdzam z doswiadczenia mogł bys sprobowac jakis smarów tych orginalnych te takie biale woskowate poniewaz jakis zwykly smar sie nie nadaje
Ostatnio zmieniony ndz lut 28, 2010 13:29 przez wyglenda.k, łącznie zmieniany 1 raz.
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=283325[/url]