200zl za tulejk przednich wachaczy??!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
200zl za tulejk przednich wachaczy??!!
dzis bylem ustawic zbierznosc kol bo zauwarzylem ze zdziera mi nie rowno opony i koles powiedzial ze mam juz do wymiany tulejki wachaczy i to moze powodowac to nie rowne zdzieranie opon koles za wymiane tych tulejek zawolal 200zl czy to naprawde musi tle kosztowac i czy dalbym rade sam to zrobic bo koles powiedzial ze to jest 4 godziny roboty. poradzcie cos prosze
Tulejki w intercarsie kosztuja jakies 50-80zl a co do wymiany to dwoch wprawnych gosci robi to w godzine za jakies 60zl. Wymienialem w lecie u siebie wiec wiem dobrze- stalem i sie przygladalem jak to robia- jak nie masz wprawy lepiej sam tego nie rob. 200 zl ?? - chyba ze z czesciami, ale mysle ze to i tak sporo.
I jeszcze jedno- te tulejki( silentbloki ) to czesty feler w golfie. Padaja z przodu jak i w tylnej belce tyle ze z tylu jest masa roboty. Trzeba zdjac cala belke itd.
W miescie medalikow az tak cie chcieli skroic za naprawe?? a to niewierni, nie szanuja blizniego
I jeszcze jedno- te tulejki( silentbloki ) to czesty feler w golfie. Padaja z przodu jak i w tylnej belce tyle ze z tylu jest masa roboty. Trzeba zdjac cala belke itd.
W miescie medalikow az tak cie chcieli skroic za naprawe?? a to niewierni, nie szanuja blizniego
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- piotrek1313
- Użytkownik
Ja na twoim miejscu po wymianie termostatu sprobowalbym wyplukac chlodnice. Jak masz jeszcze oryginalna to moze tam byc sporo syfu. A wentylator ci sie w ogole wlacza??marian31011 pisze:robie 40 tyś rocznie. kup tuleje febiego najdłużej wytrzymują
[ Dodano: Pią Mar 24, 2006 17:22 ]
moze mi ktoś powie co jest. golfik mi sięgotuj do 110 stopni. termostat wymieniony, czujnik temperatury równierz. wymiekam. ma ktoś jakieś propozycje??
jak sie grzeje to zobacz czy:
1) chlodnica parzy w rece
2) jak nie parzy to czy wetylator sie wlacza
jesli ci sie wlacza wiatrak a chlodnica jest ciepla to znaczy ze wszystko w miare dziala ok... juz sam nie wiem, moze po stluczce ktos zalozyl pas i chlodnice od mniejszego silnika, ale swoja droga to aam juz dawno nie nagrzal mi sie do 80 stopni
1) chlodnica parzy w rece
2) jak nie parzy to czy wetylator sie wlacza
jesli ci sie wlacza wiatrak a chlodnica jest ciepla to znaczy ze wszystko w miare dziala ok... juz sam nie wiem, moze po stluczce ktos zalozyl pas i chlodnice od mniejszego silnika, ale swoja droga to aam juz dawno nie nagrzal mi sie do 80 stopni
co do tulej ja takze dwa razy w roku zmieniam dzieki naszym droga,tuleje kosztuja 2x19zl. i 2x10 na sam przod.mowia ze wystarczy zmienic te pionowe ale jak za czwartym razem zmienilem wszystkie to jest wyczowalna roznica na plus oczywiscie.czas ok 3 godziny i prasa nie byla potrzebna jedynie duze imadlo do wduszenia tych poziomych i niezapomnij kupic blaszek (takie tylejki po 1zl do zabezpieczenia srob) kolega mi zmienil w aucie ktore stalo na podworku bez kanalu tylko podlewarowany golfik byl.aha i jeszcze dobra brecha potrzebna byla:)
tak sobie myśle, że nawet w ASO byłoby taniej - przeokropne zdzierstwo, bo koszt tulejek to tak coś jak pisał piotr2, a nawet w hurtowni taniej i przy wymianie też nie ma wielkich cudów...Dreak'e pisze:za wymiane tych tulejek zawolal 200zl
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....