Golf III gaśnie przy temp. około 60 stopni
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf III gaśnie przy temp. około 60 stopni
Witam wszystkich.
Mam mały problem już od dłuższego czasu. Mianowicie chodzi o to że kiedy silnik się dogrzeje do około 60 stopni poprostu silnik gaśnie i da się go zapalić. Musze poczekać jak trochę ostygnie i dopiero zapali. Ale później jak minie ten próg 60 stopni to już nie gaśnie wogóle. Prosiłbym o pomoc bo nie mam pojęcia co to może być.
Mam mały problem już od dłuższego czasu. Mianowicie chodzi o to że kiedy silnik się dogrzeje do około 60 stopni poprostu silnik gaśnie i da się go zapalić. Musze poczekać jak trochę ostygnie i dopiero zapali. Ale później jak minie ten próg 60 stopni to już nie gaśnie wogóle. Prosiłbym o pomoc bo nie mam pojęcia co to może być.
Podłączany był komputer. Nie ma żadnych błędów i jak sprawdzali to że wszystko dobrze działa.
[ Dodano: 24 Mar 2006 16:29 ]
A mam jeszcze jedno małe pytanko czy trudno jest wymienić czujnik Halla? Dam rade sam wymienić czy muszę jechać do mechanika?
[ Dodano: 24 Mar 2006 16:45 ]
I jeszcze jedno ile może kosztować tak wymiana czujnika Halla wraz z czujnikiem u mechanika.
[ Dodano: 24 Mar 2006 16:29 ]
A mam jeszcze jedno małe pytanko czy trudno jest wymienić czujnik Halla? Dam rade sam wymienić czy muszę jechać do mechanika?
[ Dodano: 24 Mar 2006 16:45 ]
I jeszcze jedno ile może kosztować tak wymiana czujnika Halla wraz z czujnikiem u mechanika.
Czujnik Halla z tego co wiem kosztuje zaleznie od sklepu 150-200 zł. Moim zdaniem najlepiej by było gdybys mógł "pożyczyć" z innego silnika aparat zaplonowy i pojeżdzic z z nim troche, zanim kupisz nowy. VAG nie wykryje usterki czujnika poniewaz na wyłączonym silniku zawsze pokazuje usterke czujnika(nawet sprawnego), a z kolei na zapalonym silniku to wiadomo ze czujnik pracuje sprawnie. Sama wymiana tego czujnika nie jest trudna (trzeba wyjąć i rozebrac aparat zapłonowy) .
VW- da weiss mann, was mann hat.
Nie mam od kogo pożyczyć aparatu zapłonowego. A pomierzyć nie za bardzo nawet nie wiem jak ale przeważnie sam jeżdże. A dzisiaj jak zgasł i nie mogłem zapalić to wyjąłem tylko wtyczkę od czujnika Hall i włożyłem z powrotem i bez problemu zapalił. To nie wiem sam ale jakbys mi mógł napisać jak go pomierzyć to bym spróbował.
więc trzeba robić tak jak na obrazkach... tylko nie wiem czy je dobrze załaczyłem (bo nie umiem )Arris pisze: To nie wiem sam ale jakbys mi mógł napisać jak go pomierzyć to bym spróbował.
http://img234.imageshack.us/img234/3906/halla14vm.jpg
http://img219.imageshack.us/img219/3647/halla36sh.jpg
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....