Regulacja mechanizmu zmiany biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Regulacja mechanizmu zmiany biegów
Witam!
Jak w temacie maktoś może jakiś sposób na wyregulowanie linek???
Bardzo proszę o odpowiedz
Jak w temacie maktoś może jakiś sposób na wyregulowanie linek???
Bardzo proszę o odpowiedz
moze bys chociaz podal auto i silnik... bo co to syrenka2.8 czy maluch Biturbo.. nikt nic nie wie . czeski film
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
No to najwygodniej reguluje się na skrzyni biegów - popuszczasz śruby mocujące końcówkę linek i delikatne przesuwasz, zaciskasz i testujesz - jak kupiłem swojego golfa jedynka wchodziła tak że był powód do stargowania bo jedynka zepsuta Później poregulowałem max o 5mm te linki i biegi jednym palcem można zmieniać.
mam problem z dwojka i czasem czworka - jak dwojke wrzucam to 90% ze tarcie slychac - i trzeba dobic mocno w dol zeby wskoczyla - a czworeczka tez czasem nie wchodzi - jakby brakowalo miejsca zeby bardziej w dol pociagnac drazek zeby wskoczyl pewnie bieg - da rade cos podrasowac?
===slucham tylko najlepszej muzy, jezdze autem najlepszej marki===
(O===vw===O)
(O===vw===O)
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
looknij a ten topic m,asz opis jak to przeregulowac zapomnialem tylko dodac iz na poczatku trzeba sprawdzic stan oleju w sk. biegówmarcin-kielce pisze:Zajrzałem na wasz temat bo też Ostatnio pojawił mi sie problem ze zmianą biegów. U mnie najwiekszy problem jest z 3 i 4 i czasem 1. Mam 2 linki jak w Pasacie "Jędrka" wiec myśle, ze też zacznę od regulacji.
Regulacja wybieraka w sk. biegów mk3 TDi
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: