Jak rozebrac licznik?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak rozebrac licznik?
powiedzcie mi jak dostac sie do licznika w mk4 potrzebuje wymienic diode bo jest spalona ale bladego pojecia nie mam jak sie tam dostac zeby nic nie uszkodzic??
Ostatnio zmieniony ndz lip 27, 2008 20:44 przez Ziaro, łącznie zmieniany 1 raz.
Ziaro:-)
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
poszukasz to znajdziesz...ale dokladnie nie wiem-kolega rozbieral-jakos mu sybko to poszlo....wymontowal najpierw, potem krok po kroku zaczal rozbierac....
powodzenia....
pozdro
powodzenia....
pozdro
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].
wieć tak śrubokręt torx 15 i idziemy do auta.
Odchylasz kierę do dołu i max wyciągasz - potem łapiesz palcami za dolną osłonę zegarów łączącą sie z obudową kierownicy i odpinasz ja - wykręcasz 2 śrubki torx. odchylasz zegary do siebei tak że ich lewa stron ajest bardziej dostęna - wypinasz niebieską wtyczkę - odchylasz wtedy bardziej zegary - odpinasz zieloną wtyczkę - wyjmujesz zegary.
Zegary sa montowane nan 2 sposoby - 4 śrubkami + zapinkami lub samymi zapinkami - rozkręcasz rozpinasz i zdejmujesz najpierw tylna a potem przednią obudowę - widelcem podważasz wskazówki - zdejmujesz je - zdejmujesz tarcze zegarów - masz dostęp do diód
Odchylasz kierę do dołu i max wyciągasz - potem łapiesz palcami za dolną osłonę zegarów łączącą sie z obudową kierownicy i odpinasz ja - wykręcasz 2 śrubki torx. odchylasz zegary do siebei tak że ich lewa stron ajest bardziej dostęna - wypinasz niebieską wtyczkę - odchylasz wtedy bardziej zegary - odpinasz zieloną wtyczkę - wyjmujesz zegary.
Zegary sa montowane nan 2 sposoby - 4 śrubkami + zapinkami lub samymi zapinkami - rozkręcasz rozpinasz i zdejmujesz najpierw tylna a potem przednią obudowę - widelcem podważasz wskazówki - zdejmujesz je - zdejmujesz tarcze zegarów - masz dostęp do diód