Witam
Miałem problem i znów powrócił.
Jak w temacie mam problem z nierówną pracą silnika na wolnych obrotach po dłuższym postoju i strasznym szarpaniem podczas jazdy.
Problem ustaje po kilku minutach kiedy silnik się rozgrzeje wtedy problem znika ale przy prędkości powyżej 110km/h i równomiernej jeździe znowu samochodem zaczyna rzucać.
Byłem u mechanika ale jedyne co poradził to wymianę przepływomierza która wiele nie pomogła
Dodam że jest to silnik 1.8 20v
Nierówne obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
Rozumiem że diagnozę elektroniczną też zrobiłeś, jak dla mnie problem może leżeć po stronie dwóch elementów silnika uwalona (czyt. brudna) przepustnica albo przepływka (którą zmieniłeś) podepnij pod kompa takie "drastyczne" sytuacje pozostawiają jakiś ślad w sofcie. Pozdro.raczek84 pisze:Tak. Świece były wymieniane i przewody również ale to nie pomogło
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.
Golfika już nie ma została POLÓWECZKA.
- Maćko1979
- Użytkownik
- Kontakt:
No i padnięta poprzednia przepływka też wygenerowała jakieś błędy...raczek84 pisze:Przepływomierz był zmieniany ale przepustnicy nie sprawdzałem.
Diagnoza autek z rodziny VW (również Ford GALAXY) i gniazdem OBD (na razie tylko) również z CAN!!!!! Warszawa i okolice. Po informacje zapraszam na PW.