Witam,
Mam trochę nietypowe pytanie, a nie znalazłem podobnego tematu. Rok temu wymieniłem wszystkie filtry, tj:
FILTR OLEJU
FILTR PALIWA
FILTR POWIETRZA
FILTR KABINOWY.
Od tego czasu przejechałem nie za dużo bo ok 6 000 km (TDI). Czy jest sens wymieniać wszystkie filtry, a jak nie to, które mogą przeczekać jeszcze rok?
Myślę, że kabinowy może poczekać, oleju idzie do wymiany wraz z wymianą oleju, co z pozostałymi?
Przy okazji, macie namiary na jakiś sklep z rozsądnymi częściami, może być Kraków lub Allegro.
6000km - wymienić filtry?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zgadzam się ztym co pisze kolega , filtr oleju i powietrza to podstawa wymiana zawsze z wymianą oleju . Dwa pozostałe co druga wymiana lub w miarę potrzebyordy pisze:Polecam wymienić filtr oleju i olej, oraz filtr powietrza (niski koszt).
Filtr kabinowy i paliwa możesz wymienić np. za rok przy następnej wymianie oleju.
Pozdrawiam.
Dzięki panowie, punkty rozdane:)wojtas46 pisze:Zgadzam się ztym co pisze kolega , filtr oleju i powietrza to podstawa wymiana zawsze z wymianą oleju . Dwa pozostałe co druga wymiana lub w miarę potrzebyordy pisze:Polecam wymienić filtr oleju i olej, oraz filtr powietrza (niski koszt).
Filtr kabinowy i paliwa możesz wymienić np. za rok przy następnej wymianie oleju.
Pozdrawiam.