Blokuje kierownice w trakcie jazdy przy skręcaniu.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Blokuje kierownice w trakcie jazdy przy skręcaniu.
Witam,golf 3, 96 rok AFN
Mój nieszczęsny golf zapadł na dziwną przypadłość, gdy jest mokro/pada/kałuże, w ogóle nie da się nim jeździć bo przy skręcaniu blokuje mi kierownice i muszę się z nią siłować żeby wejść w zakręt/wyjść z zakrętu.
Użyłem słowa blokuje, bo na prawdę ciężko ją skręcić, tak jak by jakaś siła ciągnęła ją w stronę przeciwną do tej niż kręcę.
Dzieje się to niezaleznie od tego w którą strone skręcam, jak jest sucho to też tylko w mniejszym stopniu. Dodatkowo przy maksymalnym skręcie kół (np.na parkingu jak manewruje) czuć bicie i słychać bardzo wyraźny stukot, i kierownica mocno ciągnie aby się wyprostować, a wspomaganie nie funkcjonuje :/
heelp!
Mój nieszczęsny golf zapadł na dziwną przypadłość, gdy jest mokro/pada/kałuże, w ogóle nie da się nim jeździć bo przy skręcaniu blokuje mi kierownice i muszę się z nią siłować żeby wejść w zakręt/wyjść z zakrętu.
Użyłem słowa blokuje, bo na prawdę ciężko ją skręcić, tak jak by jakaś siła ciągnęła ją w stronę przeciwną do tej niż kręcę.
Dzieje się to niezaleznie od tego w którą strone skręcam, jak jest sucho to też tylko w mniejszym stopniu. Dodatkowo przy maksymalnym skręcie kół (np.na parkingu jak manewruje) czuć bicie i słychać bardzo wyraźny stukot, i kierownica mocno ciągnie aby się wyprostować, a wspomaganie nie funkcjonuje :/
heelp!
Ostatnio zmieniony śr kwie 14, 2010 13:23 przez eman_sce, łącznie zmieniany 2 razy.
nie za wysokie to ET? Nie powinno byc cos w okolicach 33? Zmienia sie wtedy os obrotu kola moze to jest przyczyna. Przewaznie jest odwrotnie znaczy sie ludziska zakladaja fele z niskim Et czyli wystaja bardziej na zewnatrz i tez sie dziwnie zachowuje auto. A moze cos nie jest nie halo z pochyleniem kół czy wyprzedzeniem sworznia.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to