problem z pobieraniem dużej ilości oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z pobieraniem dużej ilości oleju
Koledzy proszę o pomoc !! Mam golfa IV 1.6 2000r. Mam problem od dłuższego czasu pobiera mi bardzo dużo oleju . Jest to jakies 1litr na 500km. Zaznacze ze wszystkie filtry i uszczelniacze są wymienione i nic nie cieknie i nie wywala oleju. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Moze to byc zły olej? (zaznaczam że od zakupu autka był lany olej mineralny ) Prosze o pomoc!!!
Jak masz czysto w zbiorniku wyrównawczym to bym obstawiał na przegrzanie lub pęknięcie pierścieni (szukaj drobinek oleju na zderzaku i tylnej klapie bo przy takim ubytku olej się nie przepali i nie ulotni w postaci siwego dymu). Pozatym olej mineralny może sugerować że poprzedni właściciel chciał ukryć przed tobą ten siwy dymek…
Przy takim poborze niedługo może zacząć przerywać i palić na 3 więc nie wybieraj się za daleko od domu. Jedź do dobrego mechanika bo szkoda się na darmo stresować (może masz wyciek którego nie jesteś w stanie sam zauważyć).
Przy takim poborze niedługo może zacząć przerywać i palić na 3 więc nie wybieraj się za daleko od domu. Jedź do dobrego mechanika bo szkoda się na darmo stresować (może masz wyciek którego nie jesteś w stanie sam zauważyć).