Pompa wspomagania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Kup hipol mineralny do wspomagania zalej i powinno przestać ciec
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Solidna niemiecka firma znana chyba głównie jako producent automatycznych skrzyń. Tę pompę z allegro chyba warto zaryzykować, tym bardziej że jest w cenie chińszczyzny.marrcin pisze:A co myślicie o tej pompie :
http://www.allegro.pl/item1028853268_po ... _52mm.html
szczególnie chodzi mi o opinie firmy ZF .
kolego jeśli olej to polecam ATF IID np Hipol, Lotos, Mobil. Co do regeneracji pompy to zawsze można samemu to zrobić Jest FAQ, jest tez gdzies mój temat, wystarczy poszukać
Wymiana łożyska to tylko profilaktyka do tego dochodzi simering, oringi no i szlifowanie bieżni (ja tego nie robię żadnym papierem, tylko daje znajomemu tokarzowi i on wygładza wszystkie ryski na maszynie ), po takim zabiegu pompa jest prawie jak nówka. Zadasz pytanie dlaczego prawie ? Ano dlatego że nie da się nic zrobić ze zużytymi już łopatkami, chociaż na to tez jest patent
Kolego a czy przy składaniu pompy nie cisnąłeś tylny dekiel za bardzo ( mogłeś połamać zastawki w części dolnej bieżni) ?Myslalem ze po wymianie lozyska to wycie bedzie cichutkie a tymczasem ona placze tak ze juz mnie szlak jasny trafia...
Wymiana łożyska to tylko profilaktyka do tego dochodzi simering, oringi no i szlifowanie bieżni (ja tego nie robię żadnym papierem, tylko daje znajomemu tokarzowi i on wygładza wszystkie ryski na maszynie ), po takim zabiegu pompa jest prawie jak nówka. Zadasz pytanie dlaczego prawie ? Ano dlatego że nie da się nic zrobić ze zużytymi już łopatkami, chociaż na to tez jest patent
Ostatnio zmieniony czw maja 06, 2010 11:30 przez Lucki, łącznie zmieniany 1 raz.
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Wrocław 793-195-950
no i nic co jest ori VW nie dostaniesz, bo takiego oleju po prostu już nie ma !!! Ja kiedys tez tak chciałem i właśnie wtedy mechanik z ASO powiedział tylko IID, żaden badziewny FebiJak będę wymienial pompę to kupie olej w ASO VW , koszt 40zł ale będę pewny że taki ma być.
Ostatnio zmieniony czw maja 06, 2010 11:41 przez Lucki, łącznie zmieniany 1 raz.
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950