(GOLF 2 1989r. 1.3 benzyna ) Czujnik Halla, prośba o pomoc!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
(GOLF 2 1989r. 1.3 benzyna ) Czujnik Halla, prośba o pomoc!
Witam !
Mam wspaniałą czerwoną strzałę Niestety na dwa dni przed sylwestrem odmówiła odpalenia. Jak się okazało zepsuł się czujnik Halla przy aparacie zapłonowym. I tu prośba.
Bardzo bym prosił szanowną VW-brać o pomoc i udzielenie mi informacji, czy któraś z tych aukcji tyczy się mojego modelu golfa? Jesli tak to która? I czy warto kupować via Allegro? Bo różnica w cenie sklep vs. allegro jest dosyć duza.. ok 50-70zł! (sklep: 150)
OTO LINK Z aukcjami czujników:
http://www.allegro.pl/search.php?string=czujnik+halla
http://www.allegro.pl/item153275397_czu ... skoda.html
PS> Pozdrawiam wszystkich!
[ Dodano: 03 Sty 2007 19:00 ]
Dzięki wielkie za tak duzy odzew ;/
Mam wspaniałą czerwoną strzałę Niestety na dwa dni przed sylwestrem odmówiła odpalenia. Jak się okazało zepsuł się czujnik Halla przy aparacie zapłonowym. I tu prośba.
Bardzo bym prosił szanowną VW-brać o pomoc i udzielenie mi informacji, czy któraś z tych aukcji tyczy się mojego modelu golfa? Jesli tak to która? I czy warto kupować via Allegro? Bo różnica w cenie sklep vs. allegro jest dosyć duza.. ok 50-70zł! (sklep: 150)
OTO LINK Z aukcjami czujników:
http://www.allegro.pl/search.php?string=czujnik+halla
http://www.allegro.pl/item153275397_czu ... skoda.html
PS> Pozdrawiam wszystkich!
[ Dodano: 03 Sty 2007 19:00 ]
Dzięki wielkie za tak duzy odzew ;/
http://moto.allegro.pl/item164974020_cz ... da_vw.html
to jest ten czujniczek!! powodzemia
tez mam z tym problemy. a jakie objawy uszkodzenia były u ciebie??
to jest ten czujniczek!! powodzemia
tez mam z tym problemy. a jakie objawy uszkodzenia były u ciebie??
WItam, jak widze dalej zalogowanych pewnie ponad tysiąc uzytkowników, ale zaden sie nie pokusił o napisanie czegokolwiek, lepiej jest oczywiscie komplementowac sie nawzajem, jakieto fajne auta sie ma i klepac po ramieniu, zamiast pomóc komuś.
Ja kupiłem czujnik za 80zł (czyli samo to z 3 kabelkami w tym linku od Ciebie jest to to srodkowe..). Mechanik założył i działało super...Dzien. Nastepnego dnia samochód zgasł mi jak ruszałem tuż koło domu, więc dopchałem go na pobocze. Spróbowałem odpalic..Zapalil to wrzuciłem wsteczny ruszyłem, zgasł! Więc zaciągnałem do mechanika a ten dzień pozniej mi powiedzial ze wymontował znowu ten czujnik ale ze zaden drucik sie nie odlutował (i to jest własnie wyzszosc tego linka co wkleiles- za 140 zł masz KOMPLET gotowy do załozenia, ja kupilem i trzeba było te kabelki lutowac..) więc założył spowrotem wszystko i ... samochód odpalił. Mało tego.. Jezdzi do tej pory Czemu? Nie wiem. Podejrzewam, ze jednak mechanik spieprzył robote, tz dolutował którys z drucików tak, że się urwał i mechanik nie chcial się przyznac do fuszerki, więc powiedzial ze wyjął i włożył i dziala No niewazne. Powodzenia w naprawie!! PS> Ode mnie mechanik za załozenie tego wziął 100zł. (za poprawe , czy tez "sprawdzenie ze jest oK" nie wzial nic- pewnie czuł się winny partactwa:) ).
PS> Napisz czy Ci się udało rozwiazac problem!
Ja kupiłem czujnik za 80zł (czyli samo to z 3 kabelkami w tym linku od Ciebie jest to to srodkowe..). Mechanik założył i działało super...Dzien. Nastepnego dnia samochód zgasł mi jak ruszałem tuż koło domu, więc dopchałem go na pobocze. Spróbowałem odpalic..Zapalil to wrzuciłem wsteczny ruszyłem, zgasł! Więc zaciągnałem do mechanika a ten dzień pozniej mi powiedzial ze wymontował znowu ten czujnik ale ze zaden drucik sie nie odlutował (i to jest własnie wyzszosc tego linka co wkleiles- za 140 zł masz KOMPLET gotowy do załozenia, ja kupilem i trzeba było te kabelki lutowac..) więc założył spowrotem wszystko i ... samochód odpalił. Mało tego.. Jezdzi do tej pory Czemu? Nie wiem. Podejrzewam, ze jednak mechanik spieprzył robote, tz dolutował którys z drucików tak, że się urwał i mechanik nie chcial się przyznac do fuszerki, więc powiedzial ze wyjął i włożył i dziala No niewazne. Powodzenia w naprawie!! PS> Ode mnie mechanik za załozenie tego wziął 100zł. (za poprawe , czy tez "sprawdzenie ze jest oK" nie wzial nic- pewnie czuł się winny partactwa:) ).
PS> Napisz czy Ci się udało rozwiazac problem!
Bulek to żeś się wykosztował. Nie ma u ciebie szrotów. Dla mnie jak się rozsypał odśrodkowy układ przyśpieszenia zapłonu w aparacie, to kupiłem w bardzo dobrym stanie cały, używany aparat z możliwością sprawdzenia za 100zł. Przepłaciłeś co nieco. Za sam czujnik halla dać aż 80 zł, zbyt wiele. Drożyzna i jeszcze ten twój mechanik tyle skasował. Wystarczyło trochę czasu i cierpliwości i sam byś wymienił ten czujnik.
Ostatnio zmieniony wt lut 20, 2007 22:48 przez GENE, łącznie zmieniany 4 razy.
VWpower Golf
gene. z tymi szrotami nie do konca masz racje.... wiesz jak to na szrocie, zawsze to uzywka i niewiadomo ile jeszcze podziala. aczkolwiek na szrocie kupisz orginal a nie podrubke ktora masowo ktos tam klepie....
a powieccie mi jakie byly skutki jak zaczynal padac hall?umnie na poczatku tracil powoli wolne obroty i w koncu zgasl. zapalilem i bylo ok, przez jakis czas a potem od nowa. teraz juz nic nie pomaga.caly czas gasnie........
a powieccie mi jakie byly skutki jak zaczynal padac hall?umnie na poczatku tracil powoli wolne obroty i w koncu zgasl. zapalilem i bylo ok, przez jakis czas a potem od nowa. teraz juz nic nie pomaga.caly czas gasnie........
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM