Elektryka pada?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Elektryka pada?
Czołem wszystkim!
Jestem tu nowy i przybywam żeby zostać
Sory za ewentualne fopa...
Rok temu kupiłem gorfika III 1.6 z 93/4 roku (elektryczne szyby lusterka i szyberdach).
Niestety tylna lewa szyba nie otwierała się. Myślałem, że to może silniczek i nie zgłebiałem tematu bo w sumie nie było czasu, ale teraz zauważyłem, że prawa szyba z przodu kiedy operowałem nią z panelu kierowcy coś "haczyła".W końcu przestała reagować na guzik ;(
Co ciekawe "ze swojego guzika" szyba działa.
Zastanawiam się czy to oznaka "przeżarcia" przewodów?
Dodam tylko że w bagażniku oświetlenie się też włącza dopiero po poruszaniu kabli.
W sumie sprawa trywialna, ale może w tych gofrach tak się dzieje?
Czy macie jakieś sugestie co to moze być?
Jeśli już przy kablach jesteśmy to pod maską prawie wszystkie kable mają sypiąca się izolację (owijkę), czy to normalne? Czy też oznaka, że poprzednik grzebał przy nich i owinął czymś trefnym? (przy okazji czy możecie polecić jakąś dobrą izolację, czy jest jakaś specjalna izolacja, żeby te kable ładnie zakryć itd.? Może jakiś link?)
Aha, padła mi kontrolka "komornika" (czyli paliwko zastanwiam się czy aby ją wyminić muszę rozkręcać cały licznik, czy jest jakiś inny sposób? (a jeśli wyjme licznik tak jak jest to opisane w poradach to czy jest to bezpieczne?)
Dzięki z góry za infosy i pomoce naukowe
Pozdro...
Jestem tu nowy i przybywam żeby zostać
Sory za ewentualne fopa...
Rok temu kupiłem gorfika III 1.6 z 93/4 roku (elektryczne szyby lusterka i szyberdach).
Niestety tylna lewa szyba nie otwierała się. Myślałem, że to może silniczek i nie zgłebiałem tematu bo w sumie nie było czasu, ale teraz zauważyłem, że prawa szyba z przodu kiedy operowałem nią z panelu kierowcy coś "haczyła".W końcu przestała reagować na guzik ;(
Co ciekawe "ze swojego guzika" szyba działa.
Zastanawiam się czy to oznaka "przeżarcia" przewodów?
Dodam tylko że w bagażniku oświetlenie się też włącza dopiero po poruszaniu kabli.
W sumie sprawa trywialna, ale może w tych gofrach tak się dzieje?
Czy macie jakieś sugestie co to moze być?
Jeśli już przy kablach jesteśmy to pod maską prawie wszystkie kable mają sypiąca się izolację (owijkę), czy to normalne? Czy też oznaka, że poprzednik grzebał przy nich i owinął czymś trefnym? (przy okazji czy możecie polecić jakąś dobrą izolację, czy jest jakaś specjalna izolacja, żeby te kable ładnie zakryć itd.? Może jakiś link?)
Aha, padła mi kontrolka "komornika" (czyli paliwko zastanwiam się czy aby ją wyminić muszę rozkręcać cały licznik, czy jest jakiś inny sposób? (a jeśli wyjme licznik tak jak jest to opisane w poradach to czy jest to bezpieczne?)
Dzięki z góry za infosy i pomoce naukowe
Pozdro...
http://www.easyfly.pl - vortal aeronautyczny
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Re: Elektryka pada?
Sam sobie odpowiedziales na pytanie, kazde auto z wiekiem moze miec pproblmey z elektryka..ced pisze:Zastanawiam się czy to oznaka "przeżarcia" przewodów?
Dodam tylko że w bagażniku oświetlenie się też włącza dopiero po poruszaniu kabli
Co do izolacji, podjedz do elektryka samochodowego i powie ci czym owijac. U mnie izolacja sie trzyma.. moze kiedys w wodzie zalegalo twoje auto..Jeśli już przy kablach jesteśmy to pod maską prawie wszystkie kable mają sypiąca się izolację (owijkę), czy to normalne? Czy też oznaka, że poprzednik grzebał przy nich i owinął czymś trefnym? (przy okazji czy możecie polecić jakąś dobrą izolację, czy jest jakaś specjalna izolacja, żeby te kable ładnie zakryć itd.? Może jakiś link?)
Kontrolka czyli zegarek tak? Bo tam zadnych lampek od rezerwy nie ma. Musisz licznik rozkrecac. jak nic nie polamiesz to sie nei zepsuje. A moze plywak wisi? Przejrzyj PORADY jest tam opis rozkrecania zegarow itd..Aha, padła mi kontrolka "komornika" (czyli paliwko zastanwiam się czy aby ją wyminić muszę rozkręcać cały licznik, czy jest jakiś inny sposób? (a jeśli wyjme licznik tak jak jest to opisane w poradach to czy jest to bezpieczne?)
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Moze ja cos pomoge co do tylnych drzwi. Posiadam golfika III z roku 93. Mam wszystkie szyby w pradzie. I tez jak go kupilem tylny lewy podnosnik nie dzialal, ale tak samo jak ty nie mialem na to czasu. Teraz jednak sie do tego zabralem i co sie okazalo..... Silniczek w porzadku, ale jak zdjalem tunel gumowy laczacy drzwi z slupkiem - katastrofa - wiekszosc kabli polamanych - tylko wymiana calej wiazki. Rozmawialem z kolega ktory dluzej ma golfa III i powiedzial mi ze taka sytuacja moze nastapic we wszystkich drzwiach. Wiec sprawdz instalacje w tym gumowym tunelu.
Pozdrawiam
ml3333
Pozdrawiam
ml3333
ml3333
Ha powiem ci, że mądrze prawisz, to by się mogło zgadzać bo już z lewą stroną (ale z przodu) kiedyś był kłopot. Zaraz zacznę tam grzebać.
ave
ave
http://www.easyfly.pl - vortal aeronautyczny