Witam , tydzien temu kupiłem golfa IV , ale niestety dzis mam z nim problem.
Może napiszę od początku . Aby odpalić moje autko muszę przekrecic kluczyk o 2 pozycje po czym mrugnąć światłami "długimi" wtedy zapalaja mi sie kontrolki itp i normlanie odpalam .
Pojechałem na zakupy ,po czym wracam do auta , przekrecam kluczyk i mrugam dlugimi , no i niestety nie zapalają mi się kontrolki . Sprawdziłem bezpieczniki na akumulatorze jeden wydawał się spalony , wiec poszedłem na stacje i kupiłem jakiś zestaw bezpieczników , i wymieniłem ten bezpiecznik , ale niestety to nic nie pomogło , dalej nie ma zapłonu ,a bez niego mogę kręcić i kręcić , otworzyłem tez skrzyneczkę z bezpiecznikami ta przy kierownicy , obejżałem te wiekszę bezpieczniki , ale tam żaden nie wydawal sie byc spalonym , małe tez chciałem sprawdzić ale niestety nie miałem żadnej pensety by je wyciągać .
Poradźcie mi jeśli wiecie gdzie może leżeć problem , co ewentualnie jeszcze sprawdzić ??
Bo mój golf biedny teraz stoi pod supermarketem , i nie wiem czy go holowac do domu czy co robic ??
Proszę o odpowiedz , i przepraszam za ewentualne błędy ale niestety piszę to w takim roztrzęsieniu i nie pewności ile ta naprawa może kosztować .
Golf IV , brak zapłonu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Naomi, wyluzuj bo doprowadzisz przez ten samochód do tego że będzie ci potrzebny dobry kardiolog Samochody są po to aby sie psuły, nic nie jest wieczne Na pierwszy ogień opisz swój silnik . Czy to benzyna ,Tdi itp. A na pewno Ci pomogą koledzy!! Pewnie to kostka stacyjki!! I na pewno kredytu nie będziesz musiał zaciągaćNaomi pisze:Proszę o odpowiedz , i przepraszam za ewentualne błędy ale niestety piszę to w takim roztrzęsieniu i nie pewności ile ta naprawa może kosztować .
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Jest to silnik benzynowy 1,6 SR . Czekam na dalsze odpowiedzi
[ Dodano: 09 Cze 2010 21:05 ]
nie wiem czy to ma jakies znaczenie , ale jak krece bez tego mrugniecia , to normlanie slysze rozrusznik ale tylko tyle
[ Dodano: 09 Cze 2010 21:05 ]
nie wiem czy to ma jakies znaczenie , ale jak krece bez tego mrugniecia , to normlanie slysze rozrusznik ale tylko tyle
Ostatnio zmieniony śr cze 09, 2010 21:08 przez Naomi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Sam robiłeś takie odcięcie czy ktoś je robił?? Ja bym tam zaczął szukać...pewnie jest na przekaźniku. Tymczasowo można ten przekaźnik odłączyć i złączyć kabelki które dochodzą do styków 30 i 87. Wtedy auto powinno normalnie odpalać...później można szukać przyczyny, może sam przekaźnik padł, albo jego sterowanie...trzeba dokładnie przejrzeć jak to jest zrobione, na samoróbki nie ma schematów. Sterowanie tego przekaźnika może być wzięte np z bezpiecznika 18 lub 19...może też być po drodze dołożony jakiś bezpiecznik który padł...cza poszukać. Awaria pewnie nie jest poważna ale może być trudna do zlokalizowania jak ktoś dobrze to zrobił.Naomi pisze:Aby odpalić moje autko muszę przekrecic kluczyk o 2 pozycje po czym mrugnąć światłami "długimi" wtedy zapalaja mi sie kontrolki
-
- Forum Master