Cześć, jestem nowy na forum i odrazu przepraszam jeśli żle zamieściłem temat.
Mam problem ze swoim kompresorem. Jestem posiadaczem od 4 miesięcy VW Corrado z silnikiem G60. Mój kompresor prwkycznie ledwo hula, cieknie z niego i już nie dmucha jak należy. Myślałem o regeneracji ale regeneracja nie da mi takiej samej mocy jaką miał pierwotnie. Gdzie można kupić nowy kompresor do mojego silnika albo gdzie mogę kupić kompresor w stanie bdb bo profesjonalnej regeneracji?
Kompresor G60
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- xxMAXIMxx
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jeśli chcesz kupić nowy - to koszt może przekroczyć wartość twojego samochodu. Używkę raczej bym szukał z passata, jest szansa (niewielka) że nie był katowany. Na dzień dobry na twoim miejscu odesłałbym swój obecny do profesjonalisty, (mam namiary jakby co- poza tym parę osób się reklamuje z takimi usługami na forum)- dział G60, może jeszcze coś da się z twoim obecnym zrobić. To że cieknie to znaczy że ma do wymiany uszczelniacze, może nic nie jest połamane wewnątrz i wirnik jest cały (z resztą gdyby tak było to byś słyszał). Jeśli dolewałeś oleju systematycznie to może go nie przytarło. Dopiero jak "spec" uzna, że to trup szukaj innego egzemplarza.
Tymczasem raczej odradzał bym jazdę z cieknącym kompresorem. Wyjęcie go to jakaś godzina roboty więc raczej się nie przemęczysz.
Tymczasem raczej odradzał bym jazdę z cieknącym kompresorem. Wyjęcie go to jakaś godzina roboty więc raczej się nie przemęczysz.
A mam jeszcze jedno pytanie. Bo znalazłem gdzieś wzmiankę że ludzie ładują zamiast G60 kompresory Eaton M62. Jak to się ma do mocy auta i czy taki zabieg jest dopuszczalny (czy nie z****e silnika)?
Jeśli możesz to wyślij mi jakieś namiary na tych ludzi będę wdzięcznyxxMAXIMxx pisze:Na dzień dobry na twoim miejscu odesłałbym swój obecny do profesjonalisty, (mam namiary jakby co- poza tym parę osób się reklamuje z takimi usługami na forum
- xxMAXIMxx
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ja na twoim miejscu nie pakował bym się w Eatona jeśli nie chcesz spadku mocy, w standardzie Eaton ładuje 0,6 bara a zdrowy G60 daje 0,8 bara. Także spadek mocy jest i żeby to chodziło jak ludzie to pasowało by zrobić remap Digifanta. Eaton jest żywotniejszy ale poprawnie użytkowany G60 niewiele mu ustępuje. Zabieg jak najbardziej jest dopuszczalny i nawet na forum jest korek z Eatonem. Można nawet jeździć bez kompresora na krótkim pasku wielorowkowym...
Osobiście korzystałem z usług Dawida z Gliwic, a w dziale G60 masz reklamę od Apsika. Numer mam w komórce a komórę w serwisie...
Zatem musisz poczekać lub posiłkować się kimś innym.
Osobiście korzystałem z usług Dawida z Gliwic, a w dziale G60 masz reklamę od Apsika. Numer mam w komórce a komórę w serwisie...
Zatem musisz poczekać lub posiłkować się kimś innym.