Dorobienie kluczyka scyzoryk
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wojtek06061989, przy użyciu jakiego interfejsu powstał problem ?
Login do licznika oczywiście znasz, wiesz że jest poprawny.
Login do licznika oczywiście znasz, wiesz że jest poprawny.
Grzana multifunkcja, FIS, Delta 6 + USB w łokciu, Fotochrom z kompasem, Pikowana deska, PDC
ThermoTop E, Xen, Gwint, 312 heble, Thule, mało mocy, dużo rdzy i trochę zadrapań...
ThermoTop E, Xen, Gwint, 312 heble, Thule, mało mocy, dużo rdzy i trochę zadrapań...
- wojtek06061989
- Mały gagatek
- Kontakt:
- DjCobretti
- Ma gadane
- pilotozyrysa
- Nowicjusz
- pilotozyrysa
- Nowicjusz
Jeśli kluczyk scyzoryk jest dwuczęściowy, to można wymienić przednią część z grotem. Cena około 250zł w ASO. Jeśli chodzi o kodowanie to muszę dopytać. Cena za usługę to w granicach 150 złoty i kodują wszystkie kluczyki nowym kodem. Przy wymianie przedniej części wątpię by kodowanie było konieczne.
Ostatnio zmieniony czw cze 03, 2010 19:01 przez pilotozyrysa, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam, ja mam taki problem, że uszkodziła się ta część trzymająca grot i chciałbym wymienić tylko ten mechanizm, który jest na drugiej fotce (obudowa dostępna na allegro, ale to trzy-przyciskowy model). Problem mam taki, że nie wiem jak rozebrać ten przedni element kluczyka, czy on jest sklejony, zgrzany czy moze pod emblematem VW jest jakaś śrubka? Proszę o pomoc.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mini swap nie odbył się bez problemów, mechanizm od trzyprzyciskowego kluczyka z allegro trzeba trochę popieścić, jak i sam kluczyk trzeba spiłować i wyrobić nowy kanał do mocowania (lub ewentualnie skrócić). Po złożeniu grot nie leży dobrze w kanale i w części z niego wystaje bo kąt zakrzywienia jest minimalnie inny, no ale ostatecznie koszt niewspółmierny do nowego wichajstra.
Ostatnio zmieniony czw cze 24, 2010 14:20 przez subt, łącznie zmieniany 1 raz.
- milosz884
- Mały gagatek
- Kontakt:
Pewnie da rade, zadzwonić najlepiej i zapytać.
Bez sensu wywalać niepotrzebnie tyle kasy w ASO jak możesz zrobić sobie to sam niewielkimi kosztami. Sam ostatnio dopasowałem kluczyki bo miałem tylko jeden i jestem bardzo zadowolony. Poczytasz ten temat, wszystko znajdziesz. Powodzenia
Bez sensu wywalać niepotrzebnie tyle kasy w ASO jak możesz zrobić sobie to sam niewielkimi kosztami. Sam ostatnio dopasowałem kluczyki bo miałem tylko jeden i jestem bardzo zadowolony. Poczytasz ten temat, wszystko znajdziesz. Powodzenia
Ostatnio zmieniony czw cze 24, 2010 14:51 przez milosz884, łącznie zmieniany 1 raz.
wszystko na temat dorabiania kluczyka w aso jest na blogu:
http://dcvw.blogspot.com/2010/06/proced ... yka-i.html
uważasz że w aso zrobią ci to lepiej to jedź do aso.
twój cyrk, twoje małpy.
http://dcvw.blogspot.com/2010/06/proced ... yka-i.html
uważasz że w aso zrobią ci to lepiej to jedź do aso.
twój cyrk, twoje małpy.
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl