Wymiana gumowej osłony przegubu (mk2)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wymiana gumowej osłony przegubu (mk2)
Jak jest z ta wymiana??Jakie klucze i co jest jeszcze potrzebne??Oslone kupilem-zestaw (gumowa oslona, smar, zaciski, nakretki i innne *#cenzura#*).Co trzeba po kolei zrobic?.Jak narazie to wiem ze trzeba sciagnac kolo a co dalej??
odkrec sworznia na wahaczu i zbij go tak zeby wahacz opuscil sie na dol, wczesniej odkrec srube na przegubie , potem wysun przegob posciagaj opaski z niego i sciag przegob ( mlotkiem , nie trzeba duzej sily) potem sciag gumowa oslone , nasmaruj przegob zaloz nowa oslone nabij przegob i poskrecaj w odwrotnej kolejnosci jak rozkrecales. powodzenia , nie jest to trudne powinienes sobie poradzic.
- Daniel Gnacy
- Mały gagatek
- Kontakt:
TO NIE SĄ ŚRUBY TYPU IMBUS ANI TORX, NIE WPROWADZAJCIE LUDZI W BŁĄD!
TO SĄ ŚRUBY Z GNIAZDEM WIELOWPUSTOWYM DWUNASTOROWKOWYM!
UŻYCIE INNYCH KLUCZY TO GWARANCJA USZKODZENIA ŁBÓW ŚRUB!
KLUCZE WIELOWPUSTOWE MOŻNA ŁATWO KUPIĆ (KOŃCÓWKI DO GRZECHOTKI),
NIE WOLNO STOSOWAĆ GŁUPICH SPOSOBÓW, BO CIEKAWE CZYM PÓŹNIEJ ODKRĘCIĆ TAKIE ŚRUBY!?
Sorry, że wrzeszczę, ale szlag mnie trafia, gdy ktoś pisze takie bzdury...
V.
TO SĄ ŚRUBY Z GNIAZDEM WIELOWPUSTOWYM DWUNASTOROWKOWYM!
UŻYCIE INNYCH KLUCZY TO GWARANCJA USZKODZENIA ŁBÓW ŚRUB!
KLUCZE WIELOWPUSTOWE MOŻNA ŁATWO KUPIĆ (KOŃCÓWKI DO GRZECHOTKI),
NIE WOLNO STOSOWAĆ GŁUPICH SPOSOBÓW, BO CIEKAWE CZYM PÓŹNIEJ ODKRĘCIĆ TAKIE ŚRUBY!?
Sorry, że wrzeszczę, ale szlag mnie trafia, gdy ktoś pisze takie bzdury...
V.
Golf i Kałasznikow powstały na bazie tej samej filozofii-prostota, niezawodność i swoista elegancja...
- king66
- Użytkownik
- Kontakt:
u mnie byla wiertarka i pol dnia siedzenia w kanale...
potem komplet srub za 8zl nowki bo uzywanych to nie mialem ochoty zakladac w koncu maja sie odkrecic a nie wywiercic
jesli bedziecie kiedys zakladali gume zewn. na przegub nie radze wyrzucac starych objemek... nowe sa beznadziejne i zaciskowe bez zabkow
wiec lepiej zalozyc stare sa poprostu pewniejsze...
potem komplet srub za 8zl nowki bo uzywanych to nie mialem ochoty zakladac w koncu maja sie odkrecic a nie wywiercic
jesli bedziecie kiedys zakladali gume zewn. na przegub nie radze wyrzucac starych objemek... nowe sa beznadziejne i zaciskowe bez zabkow
wiec lepiej zalozyc stare sa poprostu pewniejsze...
tak naprawdę to tylko M-B W114280CE albo carrera911 72' ...oba mnie kręcą (MB, VAG, PORSCHE... reszta to podróba)
powiem tak to co piszesz ze nie wolno stosowac innych kluczy niz powinny to sprawdza sie tylko w teorii ( nie obraz sie , chodzi mi akurat o ta sprawe) wiem co pisze bo sam z tym robilem u siebie i gdyby nie inne klucze to siedzialbym w kanale jeszcze pewnie do tej pory wlasnie te dwunastorowkowe sruby to jest nieporozumienie z reguly tam jest sporo syfu to raz a dwa ze nie jest to na wierzchu do odkrecenia tylko pod autem wiec dostep jest taki jaki jest i roznie bywa , jak sie raz zeslizgnie klucz w takiej srubie to na 99% juz jej tym kluczem nie odkrecisz ale nie jest to regula. pisalem tak bo wiem to z wlasnego doswiadczenia. pozdrawiam