Autoalarm w MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Autoalarm w MK3
Witam. Mam centralny zamek w swoim aucie i chciałbym założyć alarm żeby zamykał się na pilota. Gość który sprzedaje takie rzeczy kazał mi sprawdzić że w centralce jest wyjście ja jakąś kostkę czy coś takiego czy nie ma. Jak to sprawdzić i czy da się zamontować autoalarm ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Popek66, da się zamontować, opisów jest setki na forum, wyszukiwarka na dole strony, a pytanie ktore zadał elektryk jest kompletnie niejasne albo źle je przekazałeś. Golf jest najczęstszym autem w PL i elektryk który zadaje tobie który nie musisz się znać na tym takie pytanie jest niedoświadczony, więc może wybierz innego.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Popek66, weź nie słuchaj tych bajek. Na forum znajdziesz wszystko na ten temat. Nadaje się każdy z popularnych alarmów których wiele jest na allegro, w granicach sto paredziesiąt zeta. Możesz kierować się wyglądem pilotów, bo elektronikę maja podobną.
Istotne jest czy masz już centralny zamek orginalny czy chcesz domontować, i czy masz szyby elektryczne i/lub dach elektryczny których domykanie będzie realizował alarm po uzbrojeniu go.
Jeśli masz w aucie oryginalny alarm to nie będzie się kłucił z dokładanym
Istotne jest czy masz już centralny zamek orginalny czy chcesz domontować, i czy masz szyby elektryczne i/lub dach elektryczny których domykanie będzie realizował alarm po uzbrojeniu go.
Jeśli masz w aucie oryginalny alarm to nie będzie się kłucił z dokładanym
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek, szczerze powiedziawszy to nie wiem czy oryginalny bo jak go kupiłem to już był ale wydaje mi sie że oryginalny bo żadnych śladów nie ma po montowaniu go. Szyb nie mam elektronicznych a dach tak. Mi głównie chodzi o prosty alarm i zamykaniu samochodu na pilota bez większych bajerów bo znudziło mi sie wkładanie kluczyka i przekręcanie, niby nic trudnego w tym bo sie wszystko zamyka jednym przekręceniem ale już mi sie to znudziło Więc zrobił bym sobie na pilota
Ostatnio zmieniony śr cze 23, 2010 23:08 przez Popek66, łącznie zmieniany 1 raz.