Witam, do niedawna cieszyłem się sprawnym szyberdachem w Passacie B5, ale zaczęły mnie denerwować jakieś wibracje tamtych listewek bocznych i pewnego dnia na skrzyżowaniu, kilkoma sprawnymi *#cenzura#* powyciągałem te listewki i co... ku mojemu zdzwiwieniu, szyber do góry sie uchyla, ale sie nie chce cofać, tak jakby próbował i wraca... zamontowałem listewki na swoje miejsce i lipa dalej nie dziala...
Miał ktoś kiedyś podobnie?
a inne drgania co mam to jak jest zamknięty na wolnych obrotach "wwwrrrrrrrrr" jest jak docisne podsófitke albo lekko odegnę w lewym przednim goru to jest cisza.... Cisza jest też jak jest uchylony do góry
Zepsułem szyberdach - HELP ;(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- gregoryb1
- vel Młody
- Kontakt:
ja mam identycznie tyle ze szyber działa sprawnie. tam sa takie blaszki ktore jak sie wygna stawiaja opor i szyber sie zacina albo wraca do pozycji zamknietej. Juz raz w deszczu musiałem go domykac korbą. Zeby to wszystko wrociło do stanu fabrycznegio musisz zdjac podsufitke tak jak napisąl farow, bez tego raczej sie nie obejdzieMoby pisze:Miał ktoś kiedyś podobnie?
tutaj masz pomocny link, coprawda mk 3 ale wskazowki ogolne są
http://www.vwgolf.pl/porady/wymiana-szy ... olfie-mk3/
Ostatnio zmieniony czw cze 24, 2010 10:54 przez gregoryb1, łącznie zmieniany 1 raz.