nie dziala predkosciomierz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie dziala predkosciomierz
witam, otoz ostatnio zakpilem golfa 2 z roku 89, silnik 1.8 z golfa 3. i tu lezy problem . silnik jest od golfa 3 wiec i skrzynia tez jest od trójki. nie dziala predkosciomierz , wymontowalem zegary i zobaczylem ze linka byla wypieta wiec ja wsadzilem gdzie trzeba i nie dziala wiec zaczelem grzebac , wyciagnelem ta linke ze skrzyni biegow , jak krece palcem , to ten plastik w srodku sie obraca , a jak wsadze linke do skrzyni biegow to juz nie .... linka jest czerwona z 15 ząbkami
wiec moje pytanie brzmi tak:
czy jak kupie linke tą białą z 16 z , to czy ona bedzie dzialac? jesli nie to jakie jest rozwiazanie tego problemu?
wiec moje pytanie brzmi tak:
czy jak kupie linke tą białą z 16 z , to czy ona bedzie dzialac? jesli nie to jakie jest rozwiazanie tego problemu?
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
1. Dobrze wepnij linkę w licznik , żeby zatrzask wskoczył
2. Aby prawidłowo wpiąć linkę w skrzynię trzeba bujnąć autem najlepiej na 3 biegu wtedy wskoczy.
3. Kup nową linkę
2. Aby prawidłowo wpiąć linkę w skrzynię trzeba bujnąć autem najlepiej na 3 biegu wtedy wskoczy.
3. Kup nową linkę
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Witam serdecznie.
Posiadam golfa mk2 1.3 z 91roku. Parę dni temu postanowiłem dokończyć prace nad edycją zegarów i malowałem wskazówki lakierem fluorescencyjnym. Po złożeniu wszystkiego jak należy odjeżdżam autem i zauważyłem, że nie działa prędkościomierz...
Nie wiem co może się dziać. Myślałem, że może wskazówka za luźno siedzi, poprawiłem i nic. Linka się kręci bo sprawdzałem. Przebieg także nabija! Czasami zdarzy się, że wskazówka jednak ruszy(ale nie za często...) jednak nie działa zbyt płynnie.
Podłączyłem w domu pod zegar coś co by kręciło licznikiem jak linka i wskazówka rusza...
Macie może jakieś pomysły co może być nie tak? Bardzo proszę o pomoc!
Pozdrawiam
Posiadam golfa mk2 1.3 z 91roku. Parę dni temu postanowiłem dokończyć prace nad edycją zegarów i malowałem wskazówki lakierem fluorescencyjnym. Po złożeniu wszystkiego jak należy odjeżdżam autem i zauważyłem, że nie działa prędkościomierz...
Nie wiem co może się dziać. Myślałem, że może wskazówka za luźno siedzi, poprawiłem i nic. Linka się kręci bo sprawdzałem. Przebieg także nabija! Czasami zdarzy się, że wskazówka jednak ruszy(ale nie za często...) jednak nie działa zbyt płynnie.
Podłączyłem w domu pod zegar coś co by kręciło licznikiem jak linka i wskazówka rusza...
Macie może jakieś pomysły co może być nie tak? Bardzo proszę o pomoc!
Pozdrawiam
[img]http://filipbasket.w.interii.pl/grafika2.jpg[/img]
poruszając wskazówkę ręką porusza się tak jak wcześniej, bez najmniejszych problemów. Sprawdzę jeszcze może przy użyciu wiertarki (ale coś innego zamiast wiertła ). Używałem czegoś podobnego jednak było to mniej dokładne z tym, że wskazówka reagowała.jhosef pisze:czy sama wskazówka rusza się swobodnie?
Trochę się obawiam rozbierać całkiem ten licznik bo nie wiem czy złożyłbym go z powrotem
---
Sprawdziłem zegary w aucie. Wskazówka wstaje (zdaje się z lekkim opóźnieniem), nie rusza sie tak płynnie jak wcześniej i gdzieś miedzy 40 a 50 km/h się blokuje. Jak walnę w deskę rozdzielczą to czasem się odblokuje...
Jak podpiąłem zegar w domu pod wiertarkę to nie było tego blokowania i wskazówka w miarę płynnie się poruszała (jedynie na początku, od 20 widać taki przeskok).
Nie wiem już co mam z tym zrobić... a nie specjalnie mi się podoba taki dziwnie działający prędkościomierz...
Ostatnio zmieniony śr cze 30, 2010 15:35 przez filson14, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://filipbasket.w.interii.pl/grafika2.jpg[/img]