Montaż sterownika centralnego zamka + pilot
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Szczerze to nie wiem, może jakąś większą pewność że central się domknie w razie małej nieszczelności na wężykach, ale nie wiem. I nawet nie zwróciłem uwagi czy pompka się w moich autach włącza ponownie po zamknięciu z pilota. Może to jest związane z długością impulsu na domykanie , muszę to jutro oblukać u siebie jak jest
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
pompce to różnicy nie robi jak długi impuls podasz, i tak sie wyłączy sama kiedy trzeba. A to domykanie to norma. Zobaczę jutro, jeśli u mnie też zniknęło to znaczy że to "robota" alarmu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
Witam Panie i Panow.
Jestem nowy na forum i od razu zwracam sie z prosba.
Zakupilem sterownik do seryjnego centralnego w mojej Borze '99 (1.4), auto nie ma alarmu. Problem w tym ze jestem zupelnie zielony jesli chodzi o wszelkie sprawy zwiazane z elektryka/elektronika z samochodzie. Jednak chcialbym sie poduczyc i uparlem sie ze sam zamontuje ten sterownik. Czytajac instrukcje sterownika po 3 razie rozbolala mnie glowa, a i tak niewiele zrozumialem ( a podobno jest przejrzysta:).
Nie rozumien kilku rzeczy i tu licze na pomoc kolegow:
- jaki rodzaj centralnego jest w Borze- czy jest to pneumatyczny czy jeszcze jakis inny?
- gdzie znajduje sie 'centrala centralnego zamka' jesli cos takiego tam wogole jest
- gdzie najlepiej umiescic sterownik jesli juz zabiore sie za montaz
- no i chyba najwazniejsze- gdzie szukac poszczegolnych kabli do podpinki..
Nadmienie jeszcze ze moja Bora to wersja anglik z kierownica po prawej (jesli to ma jekies znaczenie). Przy otwieraniu/zamykaniu z kluczyka nie wystepuje migniece kierunkowskazow a fajnie byloby cos takiego miec:)
Prosilbym bardziej doswiadczonych kolegow o jak jak najdokladniejsze instrukcje jak dla dziecka w wieku szkolnym:)
Jestem nowy na forum i od razu zwracam sie z prosba.
Zakupilem sterownik do seryjnego centralnego w mojej Borze '99 (1.4), auto nie ma alarmu. Problem w tym ze jestem zupelnie zielony jesli chodzi o wszelkie sprawy zwiazane z elektryka/elektronika z samochodzie. Jednak chcialbym sie poduczyc i uparlem sie ze sam zamontuje ten sterownik. Czytajac instrukcje sterownika po 3 razie rozbolala mnie glowa, a i tak niewiele zrozumialem ( a podobno jest przejrzysta:).
Nie rozumien kilku rzeczy i tu licze na pomoc kolegow:
- jaki rodzaj centralnego jest w Borze- czy jest to pneumatyczny czy jeszcze jakis inny?
- gdzie znajduje sie 'centrala centralnego zamka' jesli cos takiego tam wogole jest
- gdzie najlepiej umiescic sterownik jesli juz zabiore sie za montaz
- no i chyba najwazniejsze- gdzie szukac poszczegolnych kabli do podpinki..
Nadmienie jeszcze ze moja Bora to wersja anglik z kierownica po prawej (jesli to ma jekies znaczenie). Przy otwieraniu/zamykaniu z kluczyka nie wystepuje migniece kierunkowskazow a fajnie byloby cos takiego miec:)
Prosilbym bardziej doswiadczonych kolegow o jak jak najdokladniejsze instrukcje jak dla dziecka w wieku szkolnym:)
Witam zakupiłem Sterownik Centralnego zamka z pilota Steeli Men 188F. Mam kilka pytań bo nie chce niczego zepsuć a zamierzam wstawić na przód klamki od tylnych drzwi (przyczyną są gównierze wyłamujący zamki w okolicy, którzy ćwiczą włamy do aut) i nie chciałbym któregoś pięknego dnia zamknąć drzwi i już nie otworzyć.
Mój Mk3 jest z 95r. i ma pneumatyczny centralny.
1. Jak znaleźć lub jaki ma kolor przewód łączący pompke zamka pneumatycznego z przełącznikiem w drzwiach oraz czy mogę się do niego podłaczyć gdzieś w okolicach kostki, która idzie do drzwi?
2. Jak podpiąć to pod kierunki, gdzie znaleźć przewody i gdzie się w nie wpiąć?
3. Funkcja domykania szyb centralki posiada tylko wyjście niskoprądowe max -500mA, jak należy podłączyć przewód szary, aby wszystko działało poprawnie i czy jest to możliwe w mk3 (ta funkcja działa z kluczyka)?
czy musze użyć dodatkowo jakieś przekaźniki? jeśli tak to jakie?
Mój Mk3 jest z 95r. i ma pneumatyczny centralny.
1. Jak znaleźć lub jaki ma kolor przewód łączący pompke zamka pneumatycznego z przełącznikiem w drzwiach oraz czy mogę się do niego podłaczyć gdzieś w okolicach kostki, która idzie do drzwi?
2. Jak podpiąć to pod kierunki, gdzie znaleźć przewody i gdzie się w nie wpiąć?
3. Funkcja domykania szyb centralki posiada tylko wyjście niskoprądowe max -500mA, jak należy podłączyć przewód szary, aby wszystko działało poprawnie i czy jest to możliwe w mk3 (ta funkcja działa z kluczyka)?
czy musze użyć dodatkowo jakieś przekaźniki? jeśli tak to jakie?
VAG - analiza, kasowanie błędów - zapraszam, tanio, VW, Audi