silnik krokowy, nierówne obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
silnik krokowy, nierówne obroty
Witam. mam golfa II 1.6 z instalacją gazową. Mam problem z obrotami. Wchodzę rano do auta, odpalam i gaśnie bo ma takie obroty. Jak silnik rozgrzeje to chodzi ale tak że silnik cały podskakuje bo ma za wolne obroty i chodzi jak traktor. Przebiera dziwnie a zauwazyłem że, silnik korkowy chyba niedziała. gdy odłączę kostke z niego to silnik powinen inaczej sie zachowywac a zmian niema. kiedyś mi elektyk powiedzal że, moduł. Ale ja myśle że, silnik krokowy. jakie sa wasze opinie i czy silnik krokowy można naprawiać
Znalazłem przyczynę. Kabelek był przerwany i dlatego niedziałał silnik krokowy, ale natym sie nieskończyło. Teraz to silnik zupełnie dostał na głowę. jak podłączyłem wtyczkę do silnika krokowego to nabrał bardzo wysokich obrotów tak mocnych jakbym pedał gazu wbił w podłogę. To co się orientuje to walniety będzie kompuer odpowiadający za sterowanie(moduł), czy jakoś tak ale muszę pojechać do elektryka niech się podłaczy i zdiagnozuje co jest nietak chyba, że inni mają jakieś pomysły.