Czujnik temperatury
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jakich głupot ??gocu87 pisze:Kolego Buyashaka..... NIE SŁUCHAJ GŁUPOT!!!!!!!
[ Dodano: 06 Lip 2010 19:24 ]
to może podasz wartość rezystancji jaką powinien mieć czujnik w momencie załączenia wentylatorów...gocu87 pisze:A czy nie potraficie sprawdzić działania czujnika zwykłym omomierzem w garczku z gorącą wodą?
Jezeli chodzi o samochody to ja dopieru sie ucze ... To jest moj pierwszy samochod. Dlatego zasiagam rady u was drodzy forumowicze NAjwyzej z pomoca taty poradze sobie Tylko zebym wiedzial dokladnie co i jak ... Dlatego dokladne wskazowki sa dla mnie na wage zlota
[ Dodano: 06 Lip 2010 22:54 ]
i wiecie co sie okazalo ... poszedlem z tata i zbadalismy sprawe .... Po prostu wtyka byla zle wpeta ...
[ Dodano: 06 Lip 2010 22:54 ]
i wiecie co sie okazalo ... poszedlem z tata i zbadalismy sprawe .... Po prostu wtyka byla zle wpeta ...
Ostatnio zmieniony wt lip 06, 2010 20:35 przez Buyashaka, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja też mam podobny problem, nie pokazuje mi temp na zegarach, grzebałem przy czujniku tym cztero-pinowym, ale nic nie dało, tylko teraz cieknie mi płyn chłodniczy z okolicy tego czujnika, co zrobić żeby nie ciekło??? Obecnie pogorszyłem sprawe dosyć że nie pokazuje temp to jeszcze płyn delikatnie wycieka, masakra.
VW Golf I GL 1.5benzyna 71KM - moje pierwsze auto.
Obecnie Golf 4 w TDI.
Obecnie Golf 4 w TDI.
Do nowego czujnika z allegro będzie o-ring w komplecie ? Powoli boję się ruszać już ten czujnik jak widzę 'cudowny' sposób jego mocowania w tym plastikowym w dodatku krućcu...Wtyczka mocno siedzi, żeby ją wyszarpnąć trochę się namordowałem, czujnik się kiwa na tym o-ringu, ta' niemiecka precyzja' jakoś mi nie leży, ale nic muszę jakoś to porobić;)
VW Golf I GL 1.5benzyna 71KM - moje pierwsze auto.
Obecnie Golf 4 w TDI.
Obecnie Golf 4 w TDI.