Klikanie w mechanizmie różnicowym

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

piotrek
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Klikanie w mechanizmie różnicowym

Post autor: piotrek » pn lip 12, 2010 22:48

Witam, chciałbym się Was poradzić.. Od kilku dni z mechanizmu dochodzi dźwięk klikania. Biegi wchodzą normalnie. Nie ma zgrzytów ani nic takiego. Najbardziej słychać go przy wolnej jeździe: na każdym biegu, na luzie, ze sprzęgłem i bez też. Podniosłem lewarkiem najpierw jedną stronę a potem druga i z każdej strony klika regularnie przy poruszaniu kołem a koło kręci się z takim samym oporem. Tak jakby jakaś kulka spadała przy każdym obrocie :hmm: Najśmieszniejsze jest to, że rok temu zmieniałem skrzynie - w poprzedniej AUG wyrwało część korpusu mechanizmu. Co to może być ? Czy jedyne rozwiązanie to wyjąć i rozkręcić ? Można narazie z tym jeździć ? :otepienie:
Ostatnio zmieniony wt lip 13, 2010 00:20 przez piotrek, łącznie zmieniany 2 razy.

Kanciaste pozdrowienia.

Awatar użytkownika
Przemo440
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Przemo440 » pn lip 12, 2010 23:16

a przeguby wew?

piotrek
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: piotrek » pn lip 12, 2010 23:20

Myślałem o nich ale żeby 2 naraz to chyba totalny pech ? Wlazłem pod auto i kręcąc kołami słychać to klikanie właśnie z okolic obudowy mechanizmu.

Kanciaste pozdrowienia.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”