Pomocy problem z vr6

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

siwy224
Mały gagatek
Mały gagatek

Pomocy problem z vr6

Post autor: siwy224 » pn maja 08, 2006 22:09

Witam mam problem z autem sam jestem mechanikiem lecz mi już rece opadają.Objaw jest taki auto traci iskre po nocy na zdjetej klemie wraca do normy lecz na pół dnia potem znowu to samo jak nie ma iskry nie moge sie poł. vagiem ze ster. auta może ktoś miał taki przypadek nie koniecznie w vr-rze wiekszość na tym forum to laicy co nie mają pojecia i piszą głupoty że sie nichce tego czytać ale są ludzie co mają pojęcie i do nich adresuje ten temat prosze o pomoc więcej napisze póżniej :pub: :pub: :pub:

Awatar użytkownika
evolution
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: evolution » wt maja 09, 2006 00:21

mialem kilka przypadkow podobnych. najwiecej to wilgoc w okolicach sterownika i wtyku... coc byl jeden zalany z powodu lisci w odplywach z podszybia i go zzarlo od srodka :D:D wiec ogolnie wilgoc. p.s. sprawdzilbym tez polaczenia mas w wiazce oraz zasilan

Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.

siwy224
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: siwy224 » wt maja 09, 2006 07:12

Mam taki program Info-Tech i z nim sprawdziłem wszystkie plusy stałe i po stacyjce nie zdąrzyłem sprawdzić mas kompa miałem w ręku rozebranego był suchy w środku i na wtyczce.Jak auto chodzi łącze sie vagiem wychodzi błąd brak obrotów silnika czyli czujnik położenia wału nie jest zasilany chyba musze to sprawdzić a od niego wszystko sie zaczyna.Objaw dziwny po nocy zapalam ładowanie jest włączyłem sztucznie drugi bieg went. chł. zdechł i po ptokach już nie miły człowiek(edit by Kiler) nie zapali.Przekręcam samą stacyjke cyka co jakiś czas przekażnik w środku i słychać silnik krokowy co jakiś czas jakby sie testował./Jest taka opcja w vagu test elementów i tak samo słychać poszczególne elementy jak testuje.
Ostatnio zmieniony śr maja 10, 2006 21:58 przez siwy224, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Post autor: Borys » wt maja 09, 2006 08:54

siwy224 pisze:Mam taki program Info-Tech i z nim sprawdziłem wszystkie plusy stałe i po stacyjce nie zdąrzyłem sprawdzić mas kompa miałem w ręku rozebranego był suchy w środku i na wtyczce.Jak auto chodzi łącze sie vagiem wychodzi błąd brak obrotów silnika czyli czujnik położenia wału nie jest zasilany chyba musze to sprawdzić a od niego wszystko sie zaczyna.Objaw dziwny po nocy zapalam ładowanie jest włączyłem sztucznie drugi bieg went. chł. zdechł i po ptokach już ******* nie zapali.Przekręcam samą stacyjke cyka co jakiś czas przekażnik w środku i słychać silnik krokowy co jakiś czas jakby sie testował./Jest taka opcja w vagu test elementów i tak samo słychać poszczególne elementy jak testuje.
a przekaźniki sprawdzałes moze główny sie wysrał ma gdzies zimnego luta, kolega miał taki motyw jechał gasł potem znowu jechał, po rozebraniu przekaźnika okazalo sie ze jest w nim zimny lut który powodowal takie komedie

www.vrservice.pl

siwy224
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: siwy224 » wt maja 09, 2006 20:35

Przekażnik dokładnie 109 rozbierałem niby ok zresztą on rozdziela plusem czyli zasilaniem a jak nie ma iskry to zasilanie sterownika było tylko nie sprawdzałem mas jest ich tam pare jak i plusów.

Awatar użytkownika
BARANMC1
_
_

Re: Pomocy problem z vr6

Post autor: BARANMC1 » śr maja 10, 2006 20:24

wiekszość na tym forum to laicy co nie mają pojecia i piszą głupoty że sie nichce tego czytać ale są ludzie co mają pojęcie i do nich adresuje ten temat prosze o pomoc więcej napisze póżniej :pub: :pub: :pub: [/b][/quote]

to jak taki AS jesteś to sam pokombinuj , bo laicy i tak nie pomogą

GOLF MK3 VR6 http://www.cultstyle.pl/forum/viewtopic.php?f=42&t=4088
GOLF MK2 VR6 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159825
PROJEKT BORA http://www.cultstyle.pl/forum/viewtopic.php?f=42&t=13467
RALLYE GOLF G60 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=540536

pushkin77
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: pushkin77 » śr maja 10, 2006 20:28

BARANMC1 pisze:wiekszość na tym forum to laicy co nie mają pojecia i piszą głupoty że sie nichce tego czytać ale są ludzie co mają pojęcie i do nich adresuje ten temat prosze o pomoc więcej napisze póżniej

to jak taki AS jesteś to sam pokombinuj , bo laicy i tak nie pomogą[/b]
za to Ty wniosłeś właśnie konstruktywny głos w dyskusję.....

[ Dodano: Sro Maj 10, 2006 21:29 ]
BARANMC1, W odpowiedzi na Twojego posta na pw składam przeprosiny za przypisanie Ci nie Twoich słów.... nie doczytałem że napisał to "mechanik zakładający posta"...

a następnym razem używaj opcji "cytuj"... unikniemy nieporozumień...

siwy224
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: siwy224 » śr maja 10, 2006 21:49

Spadaj człowieku nie rozmawiam na temat ludzi na forum tylko nad moim problemem jak byłbym asem to bym nie pisał z zapytaniem tylko bym napisał że taki objaw ma miejsce i takich komentarzy sie obawiałem prosze opodpowiedzi konkretne od konkretnych ludzi a nie pier. o szopenie więcej ostatni raz odpisze na takie pierdoły BARANMC1 jak masz vr-a to coś podpowiedz mądrego jak się nie znasz nie pisz masz inne tematy na pogaduszki nara

Awatar użytkownika
BARANMC1
_
_

Post autor: BARANMC1 » śr maja 10, 2006 22:01

siwy224, co sie spinasz kolego sam , tak pozostałych oceniłesz a mnie sie czepiasz, sorki jak cie uraziłem
CYTUJE ,,wiekszość na tym forum to laicy co nie mają pojecia i piszą głupoty że sie nichce tego czytać ale są ludzie co mają pojęcie i do nich adresuje ten temat prosze o pomoc więcej napisze póżniej [/b][/quote,,

[ Dodano: Sro Maj 10, 2006 22:03 ]
siwy224, popytam jutro znajomego moze cos podpowie , to dam znac

GOLF MK3 VR6 http://www.cultstyle.pl/forum/viewtopic.php?f=42&t=4088
GOLF MK2 VR6 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159825
PROJEKT BORA http://www.cultstyle.pl/forum/viewtopic.php?f=42&t=13467
RALLYE GOLF G60 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=540536

Awatar użytkownika
Atomic10
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Atomic10 » śr maja 10, 2006 22:05

Nie bede wskazywał kto pierwszy zaczoł obrazać ludzi na tym forum. Wiecej pokory drogi człowieku bo jak widać nie zjadłeś wszystich rozumów birąc pod uwage zawód.
siwy224 pisze:wiekszość na tym forum to laicy co nie mają pojecia i piszą głupoty że sie nichce tego czytać

Z mechanikami jes tak samo poźniej człowiek jeździ od jednego do drugiego i słucha teorii oraz nadawania na poprzedniego mechanika jaki to zły czlowiek i na robocie sie nie znał .... No Comend

Awatar użytkownika
Kiler
Forum Master
Forum Master

Post autor: Kiler » śr maja 10, 2006 22:10

Atomic10 pisze:Nie bede wskazywał kto pierwszy zaczoł obrazać ludzi na tym forum. Wiecej pokory drogi człowieku bo jak widać nie zjadłeś wszystich rozumów birąc pod uwage zawód.
Amen :bajer: .

Pozdr :pub: .

:bylo: :bajer:

siwy224
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: siwy224 » śr maja 10, 2006 22:27

Cały czas gadamy o pierdołach jak was uraziłem to sory ale jak ja sie nie znam na komputerach to sie nie odzywam bo palne głupiego coś dla kogoś jest śmiesznie proste i wyjde na durnia nie można sie znać na wszystkim tym bardziej na elektronice sam. Myślisz że mechanik musi sie znać na elek. mineły czasy styków i aparatów zapł. moim zdaniem nie chwaląc sie i tak mam spore pojęcie o zasadach ukł. zapł. i wtryskowych w autach ale przez 15 lat praktyki nie poznasz wszystkich zagadek i aut i po to jest forum technicze żeby meczanicy wymieniali sie przypadkami tak bym chciał a nie że kogoś uraziłem że sie nie zna przeciesz to nie moja wina pewnie by mnie zagioł w innych tematach nikt nie jest omnibusem

[ Dodano: Sro Maj 10, 2006 22:33 ]
siwy224, Zresztąją jak w innych tematach rozbiegacie sie co do mojego tematu

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Post autor: Borys » czw maja 11, 2006 03:35

Koledzy wyluzujcie, :pub: bo sie moderator zdenerwuje.
Takie psrawy to na PM załatwcie jak cośkomuś nie pasuje.

moze cewka lub moduł daje ciała, (nie wiem co tam masz)

www.vrservice.pl

siwy224
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: siwy224 » czw maja 11, 2006 06:21

Pisałem wyrażnie dla kogo jest przeznaczony ten temat, a oni się w polemike w padają przyjeżdżają do mnie takie mondrale teoretycy w morde czy robisz tak czy inaczej bo jak nie to nie robie bo on na forum wyczytał że to sie tak robi paranoja ludzie do mnie przyjeżdżają są zadowoleni nawet jeden sam mnie zareklamował na tym forum serwisy warsztaty banda plotkarzy jak te dziadki na ławce przed blokiem koniec

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”