Pomocy!! Bardzo pilne potrzebna kolejność zapłonu i....MK2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pomocy!! Bardzo pilne potrzebna kolejność zapłonu i....MK2
Witam jak w temacie potrzebuję pilnie wiedzieć jaka jest kolejność zapłonu w silniku 1,8 RV czy też PF i z której strony jest pierwsza swieca chciałbym tez wiedzieć jak sprawdzić gdzie na kopułce będzie 1 świeca itd..
Jestem własnie w chwili robienia i nie moge ustawić a nie chce experymentować. Z gory dziękuje za odpowiedzi
pozdrawiam
Marek.
Jestem własnie w chwili robienia i nie moge ustawić a nie chce experymentować. Z gory dziękuje za odpowiedzi
pozdrawiam
Marek.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Pierwsza swieca jest od strony rozrzadu.a kolejnosc to 1342.Wykrecasz pierwsza swiece (musisz znalezc sow sprezania)Wrzuc 4 bieg przyloz palca o otworu po swiecy(popchnij lekko auto do przodu w celu obrucenia walu).Jak poczujesz wyrazne wypchniecie przez powietrze to sprezanie.Tlok wtedy musi byc w ZZ(na samej gorze,Morzna sprawdzic srubokretem.Sciagnij wtedy kopulke apar. zap. zobaczysz jak jest ustawiony palec to 1 cylinder.
Chodzi Ci o kolejność podłączenia kabli WN? - jeśli tak, to wejdź na allegro i poszukaj aukcji z takim silnikiem jak masz i ze zdjęciem samego silnika - to będziesz wiedział co o jak...
Chyba że nie o to chodzi - to sorki...
Chyba że nie o to chodzi - to sorki...
Tyle pali [url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/218816.html][b]VR'ka[/b][/url] , a tyle [url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/220985.html][b]GTD[/b][/url] :D
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Oki Już ide podłączać i odpalać mam nadzieje że sie uda na allegro nie moge znaleźźć zdjęcia żeby było ładnie widać kopułke i przewody oki ide próbować:D
[ Dodano: Sob Maj 27, 2006 3:37 pm ]
aa jeszcze sie upewnie pierwsza świeca to mówisz jest od strony tam gdzie alternator siedzi i koła pasowe są tak??czyli stojąc przodem do silnika po lewej stronie:D to ta??
[ Dodano: Sob Maj 27, 2006 3:37 pm ]
aa jeszcze sie upewnie pierwsza świeca to mówisz jest od strony tam gdzie alternator siedzi i koła pasowe są tak??czyli stojąc przodem do silnika po lewej stronie:D to ta??
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Fajnie dzięki zrobiłem jak mówiliście i zaczał dobrze zaskakiwać .........ale nie zaskoczył
jąkał się jąkał i nic. I tez zaskakiwał tak jakby na wie świece i przestawał. Wiec pewnie teraz będe musiał zaciągnąć golfa na regulacje zapłonu. Jak myślicie to może być zapłon czy jeszcze może być jakas przyczyna.
Pozdrawiam
jąkał się jąkał i nic. I tez zaskakiwał tak jakby na wie świece i przestawał. Wiec pewnie teraz będe musiał zaciągnąć golfa na regulacje zapłonu. Jak myślicie to może być zapłon czy jeszcze może być jakas przyczyna.
Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Najmocniej cie przepraszam ale chyba cos mi umknelo.Zle przeczytalem myslalem ze to 1.6.Moze w 1.8 jest inna kolejnosc zaplonu.(chociaz nie sadze).A co bylo przyczyna ze musiales wykonac te czynnosci?Zaplon sie przestawil dlaczego?Robiles cos przy zaplonie?P.VWred pisze: jaka jest kolejność zapłonu w silniku 1,8 RV czy też PF
Był robiony remoncik cośtam bylo wymieniane silnik był rozbierany ale nie wiem czy wyjmowany był aparat zapłonowy czy nie ale wydaje mi się że nie. No i od tamtej pory nie chce zapalić. Remont zrobił mi wójek ale on sie nie zna na zapłonie :Dno i tak to mniej więcej wygląda ( mam nadzieje że niec nie popsół:D:D )
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
kolejnośc zapłonu t 1-3-4-2 wyjmował skoro jest przestawiony bi jezeli aparacik wyjmiesz nie sądzę aby nie był ruszany sam wałek aparatu wtedy musisz zrobić tak jak wyze koledzy pisali jezeli tłok 1-go cylindra wyjdzie na maxa do góry wtedy przykładasz kopułkę na palec i widzisz dokładnie gdzie jest początek zapłonu